Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen gyakran szerepelnek 3...

Milyen gyakran szerepelnek 3 év alatti gyereked menüjében a következők?

Figyelt kérdés

Fehér pékáru,tészta, kolbász, virsli, felvágott, szalonna, előrepanírozott mirelit, gumicukor, cukor/nyalóka, egyéb édesség (és akkor mi?), chips (egyéb sós).

Légyszi, írd oda, hogy mennyi idős(ek)!

Kérlek, hogy NE pontozzátok le a normális/őszinte válaszokat.

2015. márc. 17. 21:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Két hét múlva tölti a 3-mat, így talán még beleférünk. :)

Fehér pékáru: minden nap

tészta: változó, van, hogy hetente többször, aztán hetekig egyáltalán nem.

kolbász: nem szereti

virsli: 1-2 hetente

felvágott, szalonna: nem szereti

előrepanírozott mirelit: gyakorlatilag soha

gumicukor: ha az apja hoz. Megesik.

cukor/nyalóka: havonta párszor

egyéb édesség: csoki, túró rudi majdnem minden nap.

chips: szerintem még soha nem evett

Ez az itthoni, de az oviban is eszik, lehet, hogy ott megeszi a felvágottat, és az biztos, hogy többször eszik ott tésztát.

2015. márc. 17. 23:16
 12/18 anonim ***** válasza:
Fehérpékárú het 1 max 2. Tésztát heti 2-3szor kap, de csak teljeskiörlésűt. Kolbást nem evett soha. Virsli évente 1-2szer. Felvágott: Minőségi sonka heti 2-3szor. Szalonna soha. Elő panírozott mirelitt havi1 max. Gumicukor, nyalóka, cukor soha. Chips soha. Édesség: Natur joghurt vagy túró, gyümölccsel összekeverve sűrűn. Túrórudi 2 hetente 1szer. 3 éves. De ezek már 2 évesen is ugyanígy voltak.
2015. márc. 17. 23:44
 13/18 anonim ***** válasza:
Tészta, virsli, felvágott kb. heti egyszer, többi nincs. Viszont ez csak az otthoni étkezés, az oviban azért esznek mást is.
2015. márc. 18. 06:58
 14/18 anonim ***** válasza:

Reggelire és vacsira fehér pékárú, de elég kevés (pl.vajas kenyér v. vajas-lekváros kalács). Tésztát szereti heti 2x eszik, kolbász-virsli heti 1x, a fekete erdő sonkát nagyon szereti. Előrepanirozott mirelitet, nyalókát, cukrot, gumicukrot, chips-et nem ismeri. Nasinak általában amit én csinálok - barackos túrókrém, palacsinta, puding, mogyorókrémes kalács, süti, kakaós csiga - ha nincs időm ilyeneket készíteni akkor monte vagy más puding, krémtúró - sajnos a joghurtot, tejszeletet, túró rudit nem eszik meg.

2,5 és 1,5 éves fiúk

2015. márc. 18. 07:43
 15/18 anonim ***** válasza:

2,5 éves. Pékáru attól függ, h milyet volt kedvem sütni. Néha fehér, máskor tk vagy rozs, vagy graham liszttel. Mondjuk h hetente 2x van fehér kenyér/kifli.

Tészta: 2 hetente kb. Minden formában szereti, tokányhoz köretnek vagy milánói/bolognai mártással (nem üveges a mártás).

Kolbász: megenné szerintem majd' minden nap. Havonta veszek kb egy szálat a megszokott árusomnál a piacon. Akkor eszik belőle 1x.

Virsli: hetente 1x, Füstli, megenné bármikor, sok mustárral.

Felvágott: csak jó minőségű szalámit és főtt sonkákat szoktam venni, hagyományos értelemben vett felvágottat nem.

Szalonna: bacon formájában ételben, külön nem adok neki.

Előrepanírozott mirelit: max halrudacska, havonta 1x. Tartalék kaja itthon, ha nem főztem pl mert nekünk a férjemmel van, így a lányomnak nem főzök külön.

Gumicukor: nem adnék, de van egy bátyja, nála látja. Hetente pár szemet eszik, mini csomagost szoktak kapni.

Cukrot, nyalókát nem veszek. Chipset se. Egyéb édességnek házikeksz, házisüti, amit anyukám gyárt a gyerekeknek. Esetleg ropi.

2015. márc. 18. 08:08
 16/18 anonim ***** válasza:

Szia, nekem van egy 3,5 évesem és egy 18 hónaposom.

Fehér pékáru kifli és zsemle formájában mindennapos, mert azt szeretik nagyon. Tésztafélék, hát nálunk a spagetti nagyon megy, meg a túrós tészta, krumplis tészta, de max egy héten egyszer. Kolbászt, szalonnát nem esznek, de a virslit sajnos imádják, ritkán mondjuk 2-3 hetente adok nekik. Előrepanírozott mirelit cuccokat egyáltalán nem eszünk.

Édességet nem nagyon veszek. A kisebbik nem is szereti még a túrórudit sem, a nagyobbik megenné a gumicukrot, nyalókát, de nem veszem, ezeket nagyon károsnak tartom, néha vagy havonta egyszer esetleg. Inkább én sütök, szeretik a kekszes sütiket. Chipset kóstoltak már, de külön azért nem veszünk.

És egy sztori: a lányom ovis már, mesélte, hogy vannak gyerekek akik minden reggel nagy zacskó chipssel érkeznek az óvodába, és mindenkit körbekínálnak az öltözőben, és hogy ő is szeretne chipset vinni. Elmagyaráztam neki, mennyire egészségtelen a chips, azóta tudatosan nem is akar enni ilyet. Ja azt nem írtad a felsorolásban, hogy van még olyan, hogy kuki, ez sajnos gyakran van nálunk, főleg a kicsi szereti, ezt mindig kell venni neki, de ennek is van natúr és nem sós változata.

2015. márc. 18. 08:21
 17/18 anonim ***** válasza:

3 év alatt kb.2 Hetente kapott fehér pékárut. Felvágottat napi szinten kapott, szalonnát kb. 1x 1 hónapban. Előre panírozottat egyáltalán nem evett, mert nem veszek. Basit kapott túró Rudi, tejszelet, kinder csoki, ropi, tikán chips.

Most 4,5 éves már elmúlt, ugyanez a helyzet, csak már többször eszik szalonnát.

2015. márc. 18. 08:32
 18/18 anonim ***** válasza:

Fhér pékáru heti 2-3x, ebbe beletartozik a péksütemény, vagy fornettis pogácsa.

Tészta szintén heti 2-3x.

Kolbászt ritkán eszik, szalonnát egyáltalán nem.

Virslit hetente-kéthetente 1x, amikor megkívánja.

Előrepanírozott mirelit nálunk maximum a halrudacska, 1-2 havonta kéri.

Cukor és nyalóka nagyon nagyon ritkán, 2-3x egy évben maximum.

Gumicukor évi 1-2 alkalom.

Chipset szintén nem eszik.

Ropit, kekszet szokott még néha enni, vagy Túró Rudit. Pudingot szoktam még venni neki, ha épp az jut eszébe. Néha egy-egy Kinder csokit kap. 3 éves kora körül ez így volt.

Most 4 éves, nem nagyon eszik édességet. Valahogy nem igazán kéri. A sósat se nagyon. Ha megyünk valamerrw, pogácsát szokott kérni, azt szereti. De ez mondjuk heti 1x van.

2015. márc. 18. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!