Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen gyakran szerepelnek 3...

Milyen gyakran szerepelnek 3 év alatti gyereked menüjében a következők?

Figyelt kérdés

Fehér pékáru,tészta, kolbász, virsli, felvágott, szalonna, előrepanírozott mirelit, gumicukor, cukor/nyalóka, egyéb édesség (és akkor mi?), chips (egyéb sós).

Légyszi, írd oda, hogy mennyi idős(ek)!

Kérlek, hogy NE pontozzátok le a normális/őszinte válaszokat.

2015. márc. 17. 21:53
1 2
 1/18 Lencsibaba0121 ***** válasza:
74%
Fehér pékáru kb hetente egyszer. Tészta szinte minden nap, mert mostanában azt kéri.... Virsli kb 2-3 hetente egyszer, felvágott minden nap, szalonnát talán egyszer kóstolt, előpanírozott cuccok kb havonta egyszer, gumicukor soha, cukor/nyalóka soha, egyéb édesség minden nap (túró rudi, szerintem annak számít, chips nagyon ritkán! 19 hónapos kislányom van.
2015. márc. 17. 22:04
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
A 2 éves lányomnál elég gyakori a fehér zsemle, kifli nagy ritkán kenyér, úgy ezek mindennaposak. Kolbász heti szinten előfordul de csak egy félét hajlandó megenni amit a helyi hentesnél lehet kapni viszonylag baráti áron. Virsli az 3-4 naponta fordul elő, de abból jobbára a pulyka virsli amit nagyon szeret. Felvágott gyakori. Ezeket a panírozott mireliteket csak akkor vetem be ha nincs időm úgy főzni, főleg hogy ház átalakítás, felújítás alatt állunk úgy hogy a konyhát a ház másik felére költöztettük egyrészt azért mert leggyakrabban ott szoktunk lenni, közel a bejárat, illetve onnan a lg egyszerűbb és legolcsóbb a vezetékes gázt bevinni mert a palackos megoldásba nem nagyon bízunk és amikor nem volt konyhánk szinte akkor többnyire a gyors kajákat vettem elő. De ez ritka mert a párom nem nagyon van oda értük, megeszi, e jobban szereti amit én főzök, vagy amit ő maga :) gumicukor azt köszöni nem kéri a gyerekem. Én nem nagyon szeretem ha édességeket eszik, édességek közül is inkább a csoki az ami sláger. sós nasik közül a ropi, chips meg ez kukoricás kukac akármi szokott bejönni :D Tésztás kajákat nagyon szereti főleg a sajtos, tejfölös tésztát.
2015. márc. 17. 22:04
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Változó, ahogy éppen kedve van.

Fehér pékárut én utálom, de ő szereti, a tk. cuccokat nem szereti. De lényeg, hogy megeszik valamit, általában reggelire szokott enni, változó, hogy mit. De nem minden nap.

Hetente többször is tésztaétel a vacsora (nem csak neki, az egész családnak), de azt olyan 2 éves koráig nem volt hajlandó megenni.

Kolbászt nem szoktunk enni, virslit igen, olyan heti-kétheti rendszerességgel. Felvágottat nem eszi meg, csak ha bele van dolgozva a kajába (pl. Carbonara spagettiben a sonka). Rántott cuccot csak mirelitet csinálunk, olyan havonta egy alkalommal.

Gumicukrot nem eszi meg, egyszer megtetszett neki a boltban, megkapta, de szétköpdöste. Nyalókát már kapott asszem 3 alkalommal életében, kétszer háromszor megnyalta, aztán beleragasztotta a zsebébe. Csokit viszont szereti, de csak a kinder fajtát, abból is csak a klasszikus csokiszeletet és a tojást. Pudingot is szereti.Heti néhányszor szokott kérni. A kristálycukros dobozt is szokta kérni.

Csipszet olyan 1-2 havonta. Sóskukikat szokott még néha, vagy rendes ropit, perecet. De szereti a kesut, a diót, a sósmogyit, szotymagot, pisztáciát is.

Most volt 3

2015. márc. 17. 22:06
 4/18 anonim ***** válasza:
70%
Minden nap. Nem mind, de a felsoroltjaid közül minden nap eszik legalább egyet. Az èdessèg nálunk a kinder pingui, kindertojás, tùrò rudi, paula puding, krèmtùrò. Sòs rágcsákat nem szereti, de azèrt nèha kèr a chipsemből. Èn is minden nap fogyasztok ilyeneket, persze, hogy ezt látja, ès ő is kèri. Nem mondhatom neki mikor csokit eszek, hogy te meg egyèl almát, persze, hogy neki is csoki kell. Emelett eszik gyümölcsöket, tejtermèket (sajt, tùrò), ès a bölcsiben is egèszsègesen ètkezik, csak itthon "bűnözik". 2,5 èves
2015. márc. 17. 22:19
 5/18 anonim ***** válasza:
Az én fiam 2 éves lesz. Kenyeret, kiflit naponta eszik, mert imádja. Felvágottakból a párizsit szereti, ez kb heti 3x eszi reggelire vagy vacsira. Néha a virslit is megeszi, ez kb havi 2 alkalom. Előrepanírozottat én soha nem veszek, mert finomabb és olcsóbb ha én készítem. Gumicukrot és nyalókát még nem evett és nem is tervezem mostanában, mert félek hogy megfulladna. Kukit kap heti 3x kb. Ezenkívül nápolyit illetve reggelizőpelyhet szokott kapni, ezeket napi szinten. A lányaim nagyobbak (6 és 4) ők minden nap kapnak egy nyalókát amikor hazaérnek az oviból :)
2015. márc. 17. 22:20
 6/18 anonim ***** válasza:
Kenyeret, zsemlét v kiflit naponta eszik, édes pékárut heti 1-2x, de nem is mindig. Kolbászt gyakran eszik, mert nagyon szereti, felvágottat is, ezek szinte mindennaposak, mert sajnos vacsira nem mindig hajlandó mást megenni (esetleg tojást, vagy sajtot, de ha nyűgös, akkor nem fogad el mást). SZalonnát nem eszünk, előrepanírozott terméket csak halrudat szoktam venni, de ritkán 1-2 havonta 1x. Gumicukrot, nyalókát, cukrot még sosem evett. Egyéb édesség: túrórudi, csoki, puding, krémtúró, ezek közül kap hetente néhányszor, de alkalomfüggő. Krémtúrót ritkán, és inkább én csinálom, túrórudit vagy műzli szeletet veszek hetente 2-3x, csokit kapni szokott- alkalomszerű, családtagoktól, pudingot nagyon ritkán csinálok, pár havonta esetleg... süti ha van itthon, abból kap, de ritka, kekszet szoktam venni, ebből kap majdnem minden nap. Joghurtot szokott még enni, de ált. natúr joghurtot. Ropit is szereti még, nem minden nap kap, inkább uzsonna mellé (gyümölcs után vagy ropi v. keksz pl.) Chipset nem szokott kapni, ritkán kölesgolyót, vagy még ritkábban pufit.
2015. márc. 17. 22:54
 7/18 anonim ***** válasza:
Lemaradt, 2 éves kisfiú
2015. márc. 17. 22:54
 8/18 anonim ***** válasza:
Fiam lassan 27 hónapos. Fehér pékáru: pont a napokban kapott rá a pogácsára, de amúgy magam sütök teljes kiörlésű kenyeret, imádja. Tészta: szokott, heti 2-3x, kolbász: szereti, de kéthetente 1x eszik kb. Virsli: eddig nem ette meg, az elmúlt hetekben meg igen, ha ezt átlagoljuk, akkor heti 1x. Felvágott: nem nagyon, az említett kolbász, de leginkább sajt és főleg vaj a kedvenc. Szalonna: egyszer kóstolta, ízlett neki, de nem nagyon használom. Előrepanírozott mirelit: halrudacska csak, kéthetente. Gumicukor: még soha, Cukor/nyalóka: soha, Egyéb édesség: túrórudi, tejszelet, minden nap, illetve, ha a Mama süt, vagy valami alkalom van. Chips: soha.
2015. márc. 17. 23:01
 9/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, sósból még szerencsére a korpovit keksz a kedvence és a kölesgolyó. Ezek nálunk a mentőkaják. :)
2015. márc. 17. 23:08
 10/18 anonim ***** válasza:

2,5 éves lesz a lányom nem sokára, mindig fehér kenyeret eszünk, másra nem telne.

Kolbászt, virslit, szalonnát imádja, a halrudacskát szintén.

Gumicukrot házilag szoktam néha főzni magamnak és neki is (4-5 narancs leve, 1 evőkanál méz és 1 tasak zselatin összefőzve), más édességet nem kap, ritkán túrórudit, vagy édes péksütit.

Sósak közül bulátát, mini sósperecet és sajtos tallért szoktam neki venni.

2015. márc. 17. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!