Hová tudok fordulni, ha rendszeresen látom, és napi szinten hallom, ahogy a szomszédom veri az 5 éves fiát?
Nagyon sajnálom már szegény kisfiút, olyan kis visszahúzódó, többször megverte már mind2 szülő előttem is, de minden reggel és esténként is hallom. Van egy kisebb gyerekük is de őt még nem láttam hogy bántották volna.
Hová lehet szólni ilyenkor, valami hatóságnak, akik kijönnének hozzájuk, hogy jól beszarjanak és többet ne merjék bántani a fiút?
A többi szomszéd is hallja, de senki nem csinál semmit. Nyolc család lakik a társasházban. Igazából mi is nagyon régóta hallgatjuk, minden hangosabb ordibálást tisztán áthallani, sokáig csak azt hallottam hogy miközben ordibál, olyan hang szűrődött át mintha nekivágná a gyereket valaminek, de nem gondoltam hogy azt csinálja, aztán egyszer előttem is megtette, először az egyik aztán a másik szülő, fényes nappal udvaron ütötték és rugdosták a gyereket, mert a pocsolyából vizet fröcskölt ki. Akkor annyira sokkot kaptam hogy szólni se tudtam semmit, az én kislányom is ott volt, annyit kérdeztem tőlük, hogy gyakran csinálják-e ezt, azt válaszolták, hogy csak ebből ért a hülyegyerek...Nagyon szégyellem hogy akkor nem léptem semmit, most is csak azért érzem már azt hogy muszáj, mert napi szinten reggel-este hallom. Még ha mással össze is lehetne keverni (amúgy nem lehet...)az anyuka mondatai közben egyértelművé teszik hogy mi történik...
Írtam névtelen e-mailről a gyámügynek, de még megyek ma a gyerekvédelmisekhez is. Én is tartok tőle hogy a gyereken torolják meg, de így sem maradhat, mert azért szerencsétlen 5 éves gyerek védtelen az egészben, és ha nem szól senki sehová...értitek.
ezt nem lehet így hagyni,mert egyszer úgy elverik,hogy meghal,vagy eltörik valamilye,betörik a feje. most még rúgdosás,de ki tudja holnap,holnap után mi jön? és ha baja lesz,ne adj isten még meghal?
6-os
En vedononek szólnék. O is kimehet váratlan időpontokban csaladsegitovel együttesen is.
Egy eve mikor meg panelben laktunk velunk szemben egy 10 emeletesben volt egy nagyon elborult anyuka, allandoan sirt a pici babája. Zart ablakon keresztül hallottuk a sírását, ugy hogy a két hazat elválasztotta egy ut es egy parkoló is. Az egesz lakótelep őket figyelte, a járókelők kerestek a helyet a szemukkkel, hogy melyik erkelyen sirhat a pici. En nem birtam tovabb, szoltam a vedononek, de nem tudom mi lett az ugy vege, mert elkoltozTunk. Nyugodt a lelkiismeretem, mert megtettem amit tudtam.
Előttem már mindent leírtak.
Nekem csak annyi jutott még eszembe, hogy igaz könnyen lehet, a kisfiún verik le ha kimennek hozzájuk, de remélhetőleg hosszabb távon még így is jobb lesz neki mint ebben benne maradni. Bár nagyon egyéni a mérce, nagyon egyéni minden helyzet, reméljük a szakhatóságok hozzáértéssel fogják majd kezelni ezt és tudnak segíteni, nem pedig csak körbenéznek, megírják a jelentést és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!