Érzékeny 5 évesem akinek megkésett beszédfejlődése volt dadoghat a szigorú óvónőtől?
De abban abszolút igazad van, hogy a szkepticizmus nem árt, dadogástól függetlenül. Én nem vagyok elfogult a kollegáimmal szemben, tudom, hogy a 30-40éve pályán lévő óvónők nem feltétlenül a legjobbak, sokakat fenyeget a kiégés is. És bár logopédus sem vagyok,de nem hiába van diplomám arról, amiről beszélünk.
Minden esetre várjuk a kérdező válaszát.
A gyerek azt mondja, hogy az óvónő miatt dadog? Ez érdekes. Az 5 éves gyerek NEM LÁTJA (!!!) az összefüggéseket. Ezt a magyarázatot max. ráerőltetni lehet.
Egyrészt,vidd logopédushoz a gyereket. Másrészt pedig beszélj az óvónővel. Alvásidő előtt kötelező mosdóhasználat van. Alvásidőben nincs kijárkálás a wcre. Ez nem kínzás, ez szabálytudat.
Ha ilyen jelzőkkel illeti a gyereket, az azért lehet,mert halál ideges, hogy nem figyelnek rá.
Ki kell derítened, hogy valóban ilyen személyeskedő-e. Beszélj a többi szülővel. Az ő gyerekeik is panaszkodnak a pedagógusra?
Ha igen, akkor cselekedni kell. Beszélni vele, vagy a vezetőóvónővel, legvégső esetben máshová vinni a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!