Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesnek szabad úgy keverni...

2 évesnek szabad úgy keverni az esti tápszert, hogy az előírt tápszer mennyiség felét keverem csak bele a vízbe?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2 éves, 106 centi és 19 kiló. Folyamatosan hízik, de még nem mondanám kövérnek. Sokat mozog, normálisan eszik, szóval nem keveset, de nem is sokat. Valószínüleg az esti (lefekvéshez, csak ezzel tud elaludni) tápszer nyomja meg jobban a súlyát ezért gondoltam, hogy inkább vizesebbre csinálnám neki (240mili vízhez a 8 kanál helyett csak 4-et raknék). 6 körül vacsizik velünk rendesen, de a 240ml tápszer kell neki alváshoz.

Szeretnék figyelni a súlyára mert én túlsúlyos vagyok, kisfiam örökölte a csontozatomat, és combos is mint én. Mielőtt elhízna, szeretném ezt megakadályozni és picit jobban figyelni az étkezésére, ne kelljen neki is egész életében a súlyával küzdenie.

2015. márc. 9. 14:05
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Déli alváshoz 120mili tejet kap. Laktóz érzékeny amúgy, így a tejital kilőve (anno itta, jó is volt, de elég drága hosszú távon), laktózmentes tejet ihat, de az meg szintén annyira drága hogy olcsóbb ha a tápszernél maradok estére. Amúgy tényleg nem duci, a karja vékony, igaz, combosabb kicsit de csontozatilag is szélesebb, hátasabb is, felesleges hájacskája nagyon kevés van, de szeretnék azért figyelni rá picit. (diétáztatni természetesen nem fogom és nincs eltiltva semmilyen finomságtól amit egy ennyi idős gyerek amúgy megehet)

Akkor maradok a higításnál, fokozatosan.

Nagyon köszönöm a válaszokat!

2015. márc. 9. 14:54
 12/14 sandrachnologic ***** válasza:
Ha laktozerzekeny akkor irathattok lactase comfort cseppet, amivel a sima tejitalt vagy sima tejet laktozmentesse tehetitek. 800 ft koruo van es asszem 60-80 l tej elkeszitesehez eleg.
2015. márc. 9. 15:01
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Hallottam már erről a cseppről csak a doktornőnk addig nem ír fel ilyesmiket amíg nem voltunk vérvételen a kisfiammal. Júniusra kaptunk időpontot szakrendelésre, majd onnan tudok igazolást kérni a kisfiam laktózérzékenységéről. Azért megnézem, hogy recept nélkül mennyi a csepp. Köszönöm.
2015. márc. 10. 12:42
 14/14 sandrachnologic ***** válasza:
Kozel sem biztos egyebkent, hogy csak a laktozra allergiás. Nekem a fiammal Ugyanez volt, 3 eves korában derult ki a tej-tojas-szojallergia. Azota 3 kilót fogyott miota dietaunk, pedig rendesen eszik. Persze meg igy is nagy, 18,5 kg es 113 cm, júliusban lesz 4 eves. Szoval nala az eszméletlen hízás is az allergianak köszönheti volt.
2015. márc. 10. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!