2 évesnek szabad úgy keverni az esti tápszert, hogy az előírt tápszer mennyiség felét keverem csak bele a vízbe?
Kisfiam 2 éves, 106 centi és 19 kiló. Folyamatosan hízik, de még nem mondanám kövérnek. Sokat mozog, normálisan eszik, szóval nem keveset, de nem is sokat. Valószínüleg az esti (lefekvéshez, csak ezzel tud elaludni) tápszer nyomja meg jobban a súlyát ezért gondoltam, hogy inkább vizesebbre csinálnám neki (240mili vízhez a 8 kanál helyett csak 4-et raknék). 6 körül vacsizik velünk rendesen, de a 240ml tápszer kell neki alváshoz.
Szeretnék figyelni a súlyára mert én túlsúlyos vagyok, kisfiam örökölte a csontozatomat, és combos is mint én. Mielőtt elhízna, szeretném ezt megakadályozni és picit jobban figyelni az étkezésére, ne kelljen neki is egész életében a súlyával küzdenie.
Köszönöm a válaszokat. Déli alváshoz 120mili tejet kap. Laktóz érzékeny amúgy, így a tejital kilőve (anno itta, jó is volt, de elég drága hosszú távon), laktózmentes tejet ihat, de az meg szintén annyira drága hogy olcsóbb ha a tápszernél maradok estére. Amúgy tényleg nem duci, a karja vékony, igaz, combosabb kicsit de csontozatilag is szélesebb, hátasabb is, felesleges hájacskája nagyon kevés van, de szeretnék azért figyelni rá picit. (diétáztatni természetesen nem fogom és nincs eltiltva semmilyen finomságtól amit egy ennyi idős gyerek amúgy megehet)
Akkor maradok a higításnál, fokozatosan.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!