Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha gyermekem tej, tojás...

Ha gyermekem tej, tojás allergiás és a bölcsiben is otthon is tartjuk a diétát akkor jogosan haragszom a mamára mert ő aztán nem foglalkozik vele?

Figyelt kérdés
2éve már ,higy tudjuk az allergiát. Nagyon oda figyelek. De mama sorozatban nem figyel. Még akkor is oda adja neki az olyan kaját amit nem lehet ha ott vagyok és látom. Már ott tartok,hogy el fogom tiltani a gyereket töle. Napi szinten megy a vita hogy nem szabad ezt vagy azt adni a gyereknek. De mintha a falbak mondanám. Nagyon el vagyok keseredve.

2015. febr. 27. 14:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
9-es vagyok. Már értem. Ez esetben én mindig vinnék valamit, amit a gyerek ehet, gyümölcsöt vagy neki készült sütit, és látványosan én sem ennék abból, amit a mama kínál, és férjemet is erre kérném. Remélhetőleg előbb-utóbb rájönne a mama, hogy hajthatatlan vagy. Sajnos van olyan, aki nem hisz az allergiában.
2015. febr. 27. 14:58
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Anyósom ugyanezt csinálta. Tejfehérje-allergiás a lányom, és nem is adott neki tejet, "csak" tejfölt, túrót, joghurtot :) Aztán elértem, hogy ne adjon, akkor áttért a lektózmentesre, nem értette, hogy a laktóz és a tejfehérje két külön dolog, azt hitte, én kekeckedek:)

Évente kétszer megyünk úgy, hogy ott is eszünk - hát én figyelek, és leállítom, amit nem vesz jó néven, de inkább, mint egész éjszaka hascsikarás és hasmenés. Ennek ellenére gyomorrontással végzik a gyerekeim az ottani viziteket, annyira másképp főz, mint én :)

2015. febr. 27. 15:07
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem is nagyon szoktunk enni. Pont direkt ahogy írta az egyikőtök! Néha olyan rossz a süti még tej tojás nélkül us különbet csinálok.
2015. febr. 27. 15:14
 14/18 sandrachnologic ***** válasza:

Nekem tej-tojas-szoja allegias a gyerek. Nagyon féltem, de a 70 eves dedszulok is odafigyelnek, anyósom 65 eves fejjel elkezdett bioboltba járkálni es ha én nem erek ra főzni, akkor o totál dietasan főz a fiamnak. Sose kap senkitől olyat, amit nem ehet meg es csak az általam ellenőrzött dolgokat adjak neki.

Ha nem tartana be valamelyikük én biztos nem vinnem oda, mert nekem pl a tejtol csak kiütéses lesz mg hasfájás, hasmenés (szojatol szinten), de a tojastol 1-2 órán belul kepes befulladni.

2015. febr. 27. 15:14
 15/18 A kérdező kommentje:

Ez az idösebb generáció fa fejü is kicsit.

Neg tényleg mintha csak a magam szórakoztatására csunálnám az egészet. De ott volt a mama a gastroenterologián.... De minek.

Ez jo nem tejet adott , tejföl ,joghurt stb. Hasonlit a mi mamánkhoz!

2015. febr. 27. 15:16
 16/18 A kérdező kommentje:

Utolsó irigyellek! Bár a mi mamánk is igy csinálná.

Néha hoz kaját mert gondolom lekiismeret furdallása van,hogy a msik gyerekének ő főz. De nem szeretem mert legtöbbször olyan hogy avgyerek nem eheti. mi előtte semmi olyat nem eszünk amiböl nem ehet.

2015. febr. 27. 15:19
 17/18 anonim ***** válasza:

A szép szóból több alkalommal sem értett, így én már cirkuszolnék, akár idegenek előtt is. Azt is megmondanám, hogy addig nem megyünk, amíg nem változtat, mert veszélyezteti a gyereket. Nem érdekelne, hogy mennyire sértődik meg, a gyerek egészsége fontosabb.

Ha észhez tér, akkor természetesen segítenék neki az új dolgok tanulásában.

2015. febr. 27. 21:32
 18/18 A kérdező kommentje:
Mr ko párszor el mondtam mit hogyan készítek. De ujra és ujra megkérdezi. Ezek szerint elfelejti. Meg nem is akarja úgy csinálni mert ő ugy tanulta. Nem baj ha nem készit ugy semmit . Ugy us a konyhában állok mindig. De nevadná akkor.
2015. márc. 1. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!