Ha gyermekem tej, tojás allergiás és a bölcsiben is otthon is tartjuk a diétát akkor jogosan haragszom a mamára mert ő aztán nem foglalkozik vele?
Anyósom ugyanezt csinálta. Tejfehérje-allergiás a lányom, és nem is adott neki tejet, "csak" tejfölt, túrót, joghurtot :) Aztán elértem, hogy ne adjon, akkor áttért a lektózmentesre, nem értette, hogy a laktóz és a tejfehérje két külön dolog, azt hitte, én kekeckedek:)
Évente kétszer megyünk úgy, hogy ott is eszünk - hát én figyelek, és leállítom, amit nem vesz jó néven, de inkább, mint egész éjszaka hascsikarás és hasmenés. Ennek ellenére gyomorrontással végzik a gyerekeim az ottani viziteket, annyira másképp főz, mint én :)
Nekem tej-tojas-szoja allegias a gyerek. Nagyon féltem, de a 70 eves dedszulok is odafigyelnek, anyósom 65 eves fejjel elkezdett bioboltba járkálni es ha én nem erek ra főzni, akkor o totál dietasan főz a fiamnak. Sose kap senkitől olyat, amit nem ehet meg es csak az általam ellenőrzött dolgokat adjak neki.
Ha nem tartana be valamelyikük én biztos nem vinnem oda, mert nekem pl a tejtol csak kiütéses lesz mg hasfájás, hasmenés (szojatol szinten), de a tojastol 1-2 órán belul kepes befulladni.
Ez az idösebb generáció fa fejü is kicsit.
Neg tényleg mintha csak a magam szórakoztatására csunálnám az egészet. De ott volt a mama a gastroenterologián.... De minek.
Ez jo nem tejet adott , tejföl ,joghurt stb. Hasonlit a mi mamánkhoz!
Utolsó irigyellek! Bár a mi mamánk is igy csinálná.
Néha hoz kaját mert gondolom lekiismeret furdallása van,hogy a msik gyerekének ő főz. De nem szeretem mert legtöbbször olyan hogy avgyerek nem eheti. mi előtte semmi olyat nem eszünk amiböl nem ehet.
A szép szóból több alkalommal sem értett, így én már cirkuszolnék, akár idegenek előtt is. Azt is megmondanám, hogy addig nem megyünk, amíg nem változtat, mert veszélyezteti a gyereket. Nem érdekelne, hogy mennyire sértődik meg, a gyerek egészsége fontosabb.
Ha észhez tér, akkor természetesen segítenék neki az új dolgok tanulásában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!