Kisfiam lassan 4éves és gond van a kakilással?
Mióta van ez? Ez csak egyszeri eset,vagy mindig gond volt?
Sok folyadék,sok rost,mozgás (bár ez a gyerekeknél nem okoz gondot). Egyen szilvát,szilvalekvárt, narancsot...
Èn most adnèk neki hashajtót mert ez màr túl sok idő, ebből baj is lehet.
Aztàn rostban gazdag ètrendje legyen. Egyen gyümölcsöket naponta ( banànt,körtèt ritkàbban ez inkàbb szorulàst okoz)
A csoki, kakaó is szorulàst okozhat. Ezeket csökkentsd minimàlis szintre.
Az èn gyerkőcömön pl. a sàrgabarackos Cappy azonnal szokott segíteni.
De èn màr akkor ideges vagyok ha 1 nap kimarad neki.
A fiam korábban 2-3 naponta járt kakilni. Pedig nagyon odafigyeltem az étkezésre. Novemberben sajnos eljutottunk a 7 napig, akkor aztán beöntés következett. Hősiesen viselte, bár nagyon félt. Igazából nem fájdalma, de kellemetlen. Mindenesetre tanult az esetből ő is (meg én is). Azóta minden egyes nap tudott kakilni. Valószínűleg előtte is tudott volna, csak visszatartotta, eljátszotta az időt, utána meg egyre nehezebb lett neki.
Azóta minden reggel megiszik egy Actimelt (egy ideig szilvalevet is tettünk be), de mostanra az sem kell.
A hashajtót nekünk a 7. nap már nem ajánlották, mert erős görcsöt okozott volna, hiszen valószínűleg a végbél környékén meg kemény a kaki. Inkább próbálkozz kúppal, és ha nincs eredmény, menjetek orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!