Ha biciklizéshez is és görkorizáshoz is ugyanazt a sisakot használnánk, akkor biciklis vagy görkoris sisakot vegyek? Kicsit másabb a kettő!
Olyan típusút érdemes, ami oldalt is védi a fejet. A gyerekek még nagyon kreatív irányokba tudnak elesni görkorival és biciklivel is.
Fontos, hogy belül jól párnázott legyen, mert az nyeli el az ütés erejét - a külső kemény héj pedig elvezesse az energiát, tehát az törjön ketté, ne a koponyája.
Mi ugyan azt használjuk, amit a futóbiciklihez vettünk.
Mondjuk én anélkül tanultam meg ezelőtt 20 évvel, de a fejem nem ütöttem meg soha, pedig nem óvatoskodtam. Minden mást igen. :)
Szerintem tökéletes felesleges újat venni.
Egyértelműen a görkoris!
Jobban véd, mint a biciklis.
Egy biciklissel hanyatt esel korizás közben, na az nem véd meg.
Ilyen kell:
3. vagyok
A nagyobb, gömbölyűbb, görkorizáshoz való a jobb, az véd jobban.
Biciklizéshez is kiváló.
Igen, mindkettővel lehet bazi nagyot esni, de a bringával a legritkább esetben esel hanyatt. Viszont korival, rollerrel sokkal nagyobb az esély, ezért védik ezek a sisakok a koponya hátsó részét is, míg a bringánál erre nincs szükség.
Mi is csak koris bukót vettünk, külön a biciklizéshez nem. És bizony volt olyan, hogy jó volt, hogy nem bringás sisak volt rajta korizás közben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!