Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha biciklizéshez is és görkori...

Ha biciklizéshez is és görkorizáshoz is ugyanazt a sisakot használnánk, akkor biciklis vagy görkoris sisakot vegyek? Kicsit másabb a kettő!

Figyelt kérdés
2015. febr. 25. 15:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Olyan típusút érdemes, ami oldalt is védi a fejet. A gyerekek még nagyon kreatív irányokba tudnak elesni görkorival és biciklivel is.

Fontos, hogy belül jól párnázott legyen, mert az nyeli el az ütés erejét - a külső kemény héj pedig elvezesse az energiát, tehát az törjön ketté, ne a koponyája.

2015. febr. 25. 15:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Mi ugyan azt használjuk, amit a futóbiciklihez vettünk.

Mondjuk én anélkül tanultam meg ezelőtt 20 évvel, de a fejem nem ütöttem meg soha, pedig nem óvatoskodtam. Minden mást igen. :)

Szerintem tökéletes felesleges újat venni.

2015. febr. 25. 16:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyértelműen a görkoris!

Jobban véd, mint a biciklis.

Egy biciklissel hanyatt esel korizás közben, na az nem véd meg.

Ilyen kell:

[link]

2015. febr. 25. 17:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk még csak próbálkozások vannak a görkoriban, eddig a biciklis sisakot használtuk, de ha belejön a gyerkőc veszek másikat. Szerintem nem véletlenül van másik hozzá, igaz annó nekem sem volt, se a bicóra, se a korira sisakom.
2015. febr. 25. 20:01
 5/6 A kérdező kommentje:
A görkoris sisak gömbölyűbb,nincs olyan nagy pereme, de az is jó a biciklizéshez? Melyik védi jobban,a görkoris sisak? De biciklivel is nagyot lehet esni,azért nem értem,hogy miért különbözik a kétféle sisak? Ezt tudja valaki?
2015. febr. 26. 09:55
 6/6 anonim ***** válasza:

3. vagyok

A nagyobb, gömbölyűbb, görkorizáshoz való a jobb, az véd jobban.

Biciklizéshez is kiváló.

Igen, mindkettővel lehet bazi nagyot esni, de a bringával a legritkább esetben esel hanyatt. Viszont korival, rollerrel sokkal nagyobb az esély, ezért védik ezek a sisakok a koponya hátsó részét is, míg a bringánál erre nincs szükség.

Mi is csak koris bukót vettünk, külön a biciklizéshez nem. És bizony volt olyan, hogy jó volt, hogy nem bringás sisak volt rajta korizás közben. :)

2015. febr. 26. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!