Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi bajom van hogy nem éltet...

Mi bajom van hogy nem éltet semmi?

Figyelt kérdés

Egyszerűen megfulladok az itthoni légtérben, nincsenek ismerőseim, barátaim, minden nap ugyanazt csinálom, nincs kilátásban semmi cél.

Van másfél éves gyerekem , szeretem de valami baj van velem.

Nem érzem jól magam.

Nem éltet a gyereknevelés, semmi sem éltet.

Egész nap takarítok, főzni nem kell minden nap, gyerekezés, internet, már mindent unok.

Semmi érdekes nem történik velem, nem érzem értelmét semminek.

A családunk tele van adóssággal és úgy érzem sosem lábalunk ki belőle és ezért a családi béke sincs meg.

Semmiben nem lelem örömömet.

Nincs egy cél amit nagyon szeretnék, amit várnék, egy utazás, egy nagy bevásárlás, egy buli, egy összejövetel.

mert tudom nincs semmire pénzünk.

És egyenlőre nem is lesz, amíg nem lesz ovis a fiam, hogy el tudjak menni dolgozni.

Olyan értelmetlen minden.

Elhanyagolom magam, és már takarítani is úgy unok, hisz úgy se jön hozzám senki.

Csak telnek a napok és nem történik semmi.

Kiviszem sétálni a gyermekem és csak bojongunk céltalanul, egy ismerőssel sem futunk össze sosem.

Mi ez az érzés, mikor szabadulok meg tőle.

Úgy érzem rengeteg időm van és borzasztó unatkozok.

Nem tudom lekötni magam munkával mert közben is érzem ezt az érzést, mintha vennék egy nagy levegőt és csak közben telne a tüdőm még több levegőt de sosem tudnám kifújni a levegőt és sosem tudok meg könnyebbülni.

Mikor szünik ez az érzés, mi okozza?

2015. febr. 22. 13:38
 1/9 anonim válasza:
Depressziósnak tűnsz. Fordulj szakemberhez, már ezzel is egy kicsit kiszabadulsz. Férjeddel el szoktatok menni ide-oda?
2015. febr. 22. 13:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Másfél éves a gyereked, add be bölcsibe és menj vissza dolgozni. Neki is sokkal jobb lesz, napközben gyerekek közt, játszik, tanul, szocializálódik, délután meg egy boldog anyukával, nem egy befásulttal, akinek nincs kedve semmihez, csak robotként elvégzi a teendőket. Ne érezd magad rossz anyának, mert belefásultál. Menj dolgozni, a pénzetek is több lesz.
2015. febr. 22. 13:46
 3/9 A kérdező kommentje:

Férjem nem hogy mellettem állna még inkább ellenem van.

Bármi nem sikerül neki rajtam tölti ki dühét.

Nekem világ életemben nem voltak barátaim, nagy ritka volt amikor össze tudtam járni valakivel, én jól érzetem magam így, nehezen barátkozom.

De annyira tartózkodó lettem főleg mióta megvan a gyerekem hogy alig merek emberek közé kimenni, nehogy valami kellemetlenség érjen.

Szoktunk kimenni a férjemmel de mindig vitázunk út közben mert most beteg a fiam, 3 percenként kell az orrát törölni és nyűgös, alig bír megülni a babakocsiban, és folyton meg kell állni, a férjemnek nincs türelme hozzá.

Mostanában nagyon szeretet hiányos vagyok, mégis minél jobban bújnék annál elutasítóbb a férjem is.

Az emberek agyára megyek.

2015. febr. 22. 14:04
 4/9 vargapeti ***** válasza:
Segíthet szakember nyilván. De kicsit össze kellene szedd magad. Tényleg add a deleket bölcsibe, menj vissza dolgozni. valószínűleg nagymértékű önbizalomhiányod is van. AKARJ KOMOLYAN HÁTAT FORDÍTANI MAGADNAK! Ne hagyd, hogy a férjed lehúzzon, engedd el a füled mellett az ugató dumát.
2015. febr. 22. 15:05
 5/9 anonim ***** válasza:
52%

Ezért nem jó pénz nélkül gyereket csinálni. Mennyivel jobb lenne, ha nem céltalanul bolyonganátok, hanem el tudnád vinni a gyereket 1 órára egy játszóházba, vagy csak beülnétek egy palacsintázóba, pizzériába, egy kapucsínóra férjjel vagy tudnál neki venni egy-egy új játékot, magadnak egy szép ruhát, egy varrógépet, amin varrni tanulnál (ha még nem tudsz) ...és igen, rátok férne egy kirándulás is.

Ha unatkozol, ott a net, miért nem tanulsz nyelvet?

Takarítani pedig a saját jó közérzetetekért kell, nem azért, hogy ha jön valaki, rendet lásson, omg! űNe hanyagold el magad, attól még rosszabbul fogod érezni magad.

2015. febr. 22. 15:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Merre laksz? Nem sokára kezdődik a játszótéri szezon. Akkor jobban kilehet mozdulni. De kellene barátokat szerezned.
2015. febr. 22. 16:34
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Én megértelek, nekem nincs gyerekem de nem dolgozom a nap legtöbb részét itthon töltőm. Nincsen kedvem semmihez,minden nap ugyan olyan és csak ismétlődik. Én nem vagyok férjnél de a barátom nem engedi hogy akárhova is eljárjak, elszámoltat az időmmel kapcsolatban. Nagyon unatkozom úgy érzem magam mintha az élet elmenne mellettem. Megfogadtam hogy csak akkor szülők ha nagyon jók lesznek az anyagiak mert pénz nélkül nem lehet gyereket nevelni.
2015. febr. 22. 18:05
 8/9 A kérdező kommentje:

Volt pénzünk mikor a gyereket terveztük.

A párom nagyon jól keres, de semmire nem elég már.

Hanem a baj az hogy lett egy tartozásom idő közben amit kb 1 évem van rendezni, lábra csak utána tudunk állni.

Voltam kinn sétálni, voltunk játszótéren is, ma boltba megyünk de ugyan olyan üres vagyok, inkább ideges mert nagyon nincs kedvem kilépni idegen emberek közé , de muszáj a gyerekem miatt is.

2015. febr. 23. 06:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Tessék szépen felkeresni a területi pszichiátriai ambulanciát, mert depressziós vagy valószínűleg! Emellett rákérdezni, hogy van-e pszichoterápiára lehetőség, még jobb lenne, ha csoportos terápia van. Ez segítene a zárkózottságodon, a nehezen barátkozáson, emellett rendszeres heti stabil program az eljárás!

Tessék magad összeszedni annyira, hogy elmenj a szakemberhez! Muszáj kezelni ezt az állapotot, mert romlani fog, ha nem tesztek semmit!

Ha gyenge vagy, akkor beléd is fognak rúgni még a család is. Ilyen az ember... Ha sikerül visszanyerni az önbizalmadat és az önértékelésed, akkor vissza lehet forgatni a dolgokat. Kb fél év terápia, gyógyszer után meg vissza a munkahelyre. Egyrészt kell a pénz, amit keresel, másrészt emberek között vagy.

Szóval első körben orvos és antidepresszáns elkezdése! Egyedül nem fogsz kilábalni ebből.

2015. febr. 23. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!