Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kruppos gyerekek szülei,...

Kruppos gyerekek szülei, normális ez?

Figyelt kérdés
2 éves kisfiam szerda éjjel fulladni kezdett, mentővel mentünk kórházba. Ez volt az első ilyen eset, az mondták kruppos. Csütörtökön még sokat köhögött de nem fulladt, péntek este már nyugodtan aludt. A párásításon kívül semmit nem kapott. Hazajöttünk, sokat szellőztettem, levegőztünk, párásítottunk és egész nap szívtam az orrát is mert náthás. Estére már úgy tűnt nekem, hogy mára már nem lesz semmi baja, erre éjjel háromszor keltünk fel fulladásos köhögésre. Mindegyik hamar elmúlt ahogy ablakot nyitottunk de most megijedtem. Normális, hogy ennyiszer legyen ilyen ráadásul úgy, hogy két napig nem volt semmi baj? Én azt hittem, hogy ha folyamatosan párásítunk, megelőzünk akkor nem lesz több. Nagyon tapasztalatlan vagyok még a témában és ijedt is. Szerintetek meg kéne mutatni orvosnak vagy ez rendben van így?
2015. febr. 22. 07:33
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Az isoprinosine-t kipróbáljuk akkor mert sajnos még mindig nem hagyta abba a köhögést, most már kezd átmenni ugatósba. Most jöttünk vissza orvostól, szerinte még nem szakadt fel neki teljesen a hurutos probléma, ezért nem adhatok neki köhögéscsillapítót, még egy hét köptetőzés és éjszakázás :-(
2015. márc. 3. 18:25
 12/14 anonim ***** válasza:

Válts köptetőt. Nekünk a pulmonológusunk azt mondta, ha- nap alatt nem hoz javulást egy köptető akkor váltani kell.

Nálunk az ambroxol és a terpinin az, ami bevált. Calciumot adsz neki? Milyent?

2015. márc. 3. 20:52
 13/14 anonim ***** válasza:

Utolsó: ez nem igaz,nem tudom orvos hogy mondhatott ilyen hülyeséget.

Nekem a gyereknél 1 hét a minimum ugatás,a kórházban is épp azért van az ember ha ugat a gyerek,majd csak akkor engednek haza ha felszakad.Mindegyik acc-t kap.

Kérdező: nálunk tavaly volt úgy,hogy hétfőn kórházba kerültünk,csütörtökre szépen hurutossá vált,pénteken megint ugatott.Mikor kétségbe esetem mondták,hogy ez sajnos ilyen,és a kinti levegő minősége,és az időjárás is befolyásolja,ami igaz is.Majd kitapasztalod...

2015. márc. 4. 07:06
 14/14 A kérdező kommentje:

Számomra tényleg hihetetlen, hogy ennyire változó, már nem is tudom mi lenne tényleg jó rá. A doki írt egy köptetőt ami szerinte nem köhögtet annyira mint amit eddig használtunk. Lefekvéskor még köhécselt hurutosan de éjfélig aztán szépen aludt, majd ugatva, kruppos rohammal ébredt fel. Hála Istennek viszonylag gyorsan elmúlt, nem volt vészes de ijesztő,hogy ha csak egy kicsit is elkezd taknyosodni vagy időváltozásra bármikor jöhet ez a borzalom. Csak azt remélem a kórházi kirándulásokat megússzuk majd. Calcimusc ampullát írt a doki, abból háromszor fél ampullát kell neki adnom pár napig és dupla adag C-vitamint. Ja és persze orrszívás ezerrel :-(

Mindenkinek aki beteg jobbulást, és nyugodt éjszakákat kívánok!

2015. márc. 4. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!