Van rá esély, hogy az óvodában nagyon visszahúzódó gyerek megváltozik?
Figyelt kérdés
Általában egyedül játszik, segítséget sosem kér senkitől, ugyanakkor különösen érzékeny, makacs és nem barátkozó típus. Attól tartok, a nehéz természete miatt sok gondja lesz az iskolában. A képességei ugyanakkor nagyon jók, szépen rajzol, húsz alatt összead fejben, gazdag a szókincse, tehát remélhetőleg a tanulás terén nem lesz baj.2015. febr. 18. 11:23
1/4 anonim válasza:
be lett szoktatva aamior ezdte a bölcsit, ovit? és kislétszámú csoporttal?
csak mert én is ilyen vagyok (engem csak "bedobtak" rengeteg gyerek közé, mert mindig költöztünk, azóta nem ijesztő nekem a tömeg (pl munahelyi gyűlés, megbeszélés)nem találom fel magam és zárkózot lettem)
mindenképp szorgalmaznám kisebb közösségebe is vinni, csoportfoglalkozásokra, plusz vendégségbe, meg állatokkal barátkozni, hogy ismerkedjen a társadalommal, környezetével. valamint szülinapjára is egy pár társát, barátját meghívni, stb
3/4 anonim válasza:
Ugyanilyen voltam gyerekkoromban az óvodában. Aztán jött az iskola és imádtam! Nagyon jól éreztem ott magam, teljesen más volt, könnyen beilleszkedtem és jól tanultam. Szóval a saját példámból kiindulva igen, van rá esély :)
4/4 A kérdező kommentje:
Persze, be lett szoktatva. A nagyobbik gyerek homlokegyenest más, pedig teljesen egyformán nevelem őket, az óvónők is ugyanazok. Már csecsemőkorában látszott, hogy más természet, nem is értem, hogy lehet két gyerek ennyire különböző. Szerencsére a sulis osztálya kis létszámú lesz, talán tízen, ha lesznek. Köszönöm az eddigi válaszokat!
2015. febr. 18. 12:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!