Mással is előfordult már, h a gyerkőce egy időszakban folyton a határokat feszegette? (Nem dackorszakban. )
Az én 5 éves fiam is ilyen. Néha olyan vad dolgokat mond, hogy amikor ránézek, látja az arcomon, vagy a tekintetemen a véleményemet, és rögtön korrigál "csak vicceltem, apa".
Az anyját simán fel tudja bőszíteni, mert ő finoman kezdi el leszerelni. Sokszor percekig huzakodnak...
Én egyből nagyon csúnyán nézek, hogy észrevegye egyből magát...
Két dolgot zárjunk már az elején :
-kiabálni soha ne kiabálj vele (még ha túllépte azt a bizonyos határt akkor se )
-a szobafogságot is felejtsd el
inkább próbáld ki ezeket:
-ha feszegeti a határt mond meg neki,hogy fejezze be vagy különben elveszed a játékait vagy amit a legjobban szeret pl az egyik plüssét....
-vagy a másik néhány dolgot tílts meg neki
Az előző vagyok ...
pl tíltsd meg neki hogy:
-nézze a kedvenc meséjét vagy sorozatját
-pl elterveztetek hogy elmentek valahova akkor mondd meg neki hogy addig amíg nem vesz vissza nem mentek el sehova
-szeret legozni/barbie-ni dugd el úgy hogy ne találja meg es mond el neki hogy addig nem kapja vissza amíg bocsánatot nem kér vagy abba nem hadja
Mivel írtad hogy egy értelmes okos gyerek próbáljatok megbeszélni....
Ha esteleg tud már írni akkor kitlálhatsz olyan büntetést ,hogy pl 100-szor le kell írnia ,hogy "Soha többé nem viselkedek így "vagy bármit
Remélem tudtam segíteni ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!