Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jó az SNI-kód vagy inkább...

Jó az SNI-kód vagy inkább hátrány?

Figyelt kérdés
Kisfiamnak beszédértési zavara van, tavaly voltunk néhány vizsgalaton, leráztak azzal, hogy majd az óvodai logopédus fejleszti. Jár is órákra, szépen fejlődik, viszont most új óvónő van, és ő teljesen kiverte a hisztit, hogy vigyem el szakértői bizottsághoz, mert nagyon el van maradva a gyerek. A beszédjavító intézetben azt mondták, ha kapok sni-kódot, akkor heti kétszer küldenek utazó gyógypedagógust, és az kéne a gyereknek, ne hagyjam magam. Máshol viszont azt olvastam, hogy ezzel csak a gond van, majd kisegítő iskolába kell vinnem a gyereket. Szerintem itt az óvónőnek is az a célja, hogy kitegye a gyereket. Megteheti? Nálunk a faluban ez az egy ovi van.
2015. febr. 13. 19:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
9-es vagyok. Azért mert 5 éves, nem kell abbahagyni a TSMT tornát. Az én fiam is 5 éves lesz idén. Ahova mi járunk, oda még 6 évesek is járnak, túlnyomórészt 3-6 évesek járnak.
2015. febr. 14. 21:10
 12/25 A kérdező kommentje:

Hát pedig én abbahagytam, mert nem bírom már emelgetni, állandóan orvoshoz járok a derekammal. 22kg.

Az önálló feladatokat pedig nem volt hajlandó csinálni, sajnos.

2015. febr. 14. 22:01
 13/25 anonim ***** válasza:
63%
Nehogy már egy 5 éves gyereket emelgetni kelljen. Bent se vagyok az órán, kint várom. Csoportban tornáztatja őket a tanár, szülők nincsenek bent. Minden gyerek csinálja. Ha nem csinálja, akkor valami tényleg nincs rendben, vagy lusta. Egy 5 éves TSMT tornája nem egyezik meg egy 5 hónaposéval. Amit a tanár mond, a gyereknek mg kell csinálni. Ennyi, ne nőjön már a fejedre. Jó tanárt kell keresni.
2015. febr. 14. 22:24
 14/25 A kérdező kommentje:

Akkor mi nem egyről beszélünk.

Nekünk a TSMT-t a védőnő írta fel, 2,5 évesen. Az első feladatsorban szinte csak mi dolgoztunk a férjemmel, a gyerek azt nagyon élvezte. 3-4 havonta kaptunk új gyakorlatsort. Az utolsóban már szinte csak ő dolgozna, bár maradt egy-két pokrócos is. Amitől totál kikészült a derekam, úgyhogy leálltunk vele. A többire meg nem volt hajlandó, úgyhogy nem csináljuk már. De az oviban a gyógypedagógussal tornásznak, ott állítólag csinálja. Most gondolkodom még, hogy valami csoportos tornára kéne vinni, de egyszerűen nem találok sehol, mindenhol leálltak vele, mert nem volt rá igény.

2015. febr. 14. 22:29
 15/25 anonim ***** válasza:
Ha Székesfehérvár közelében laktok, akkor tudok ajánlani. Nálunk is kevés van,nem reklámozzák, szinte protekcióval lehet bárhova is bejutni.
2015. febr. 15. 07:31
 16/25 anonim ***** válasza:
34%

Igenis kellhet emelgetni egy ötévest, mi is emelgettük a miénket. Csoportos tornára akkor engedték járni, mikor már olyan szépen (és engedelmesen) csinálta az otthoni feladatokat, hogy át lehetett állni csoportos foglalkozásra. Nem kevés veszekedés és cepedli volt az othoni TSMT miatt, nem is beszélve az állandó derékfájásról, szóval meg tudom érteni azt is, aki úgy látja, egyszer eljön az a pont, amikor már nem érdemes. Szerencsére mi végig tudtuk csinálni, gratulált is a ggypedagógus, és bevallotta, hogy ő a saját gyerekével nem tudta végigcsinálni az otthoni tornát...

És az, hogy adnak-e emelgetős feladatokat meg hogy mennyit, nyilván attól is függ, mi a probléma... Szóval nem kéne a kérdezőt gondolkodás nélkül lehurrogni.

2015. febr. 16. 10:47
 17/25 anonim ***** válasza:

Egy 5 éves gyereknek szót kell már fogadnia. Ha nem, az nevelési hiba! Na, meg persze szeretnie is kell mozogni. Lusta gyerek nem is fog mozogni.

Nem hurrogtam le a Kérdezőt, azért írtam neki, hogy bizony vegye elő a szigorú énét a gyerekkel szemben. Nem lehet mindent megengedni neki és akkor látja, hogy nem ő a főnök, szót fogad.

2015. febr. 16. 11:15
 18/25 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül nevelési hiba, ha viszont ezt így látod, az szűklátókörűség. Pont azért jár az ember fejlesztésre, mert nem nevelési hibáról van szó, hanem idegrendszeri eltérésről. Máskülönben hogy lehetne az, hogy ugyanabban a családban az egyik gyerek egy kis szófogadó tündér, a másik meg az istennek se akar szót fogadni? Na mindegy, úgyse győzlek meg, könnyebb mást hibáztatni, mert attól jobbnak érzed magad. Csak az a gond, hogy olyan emberként próbálod mások véleményét formálni, aki semmit se ért az egészhez.
2015. febr. 16. 11:42
 19/25 anonim ***** válasza:
És: mitől lehet akkor szerinted, hogy nyáron még nem tudta volna csinálni a csoportos tornát, és az otthonit is nehezen tudtuk vele végigcsináltatni, újévre meg gyönyörűen végzi a csoportos feladatokat? Biztos közben előkerült otthon a mogyorófavessző, igaz? Emellett sok egyéb téren is nagy változások voltak, például szociális vagy grafomotoros téren, milyen érdekes, ezek időben egybeestek a tornával. Biztos ezek is a nevelésen múlnak... nem igaz?! Akinek adot észt a Jóisten, az használja, akinek meg nem olyan sokat, az hallgasson. :) Csók!
2015. febr. 16. 11:47
 20/25 A kérdező kommentje:

Én már nem is veszem fel az ilyen kritikákat. Persze, százszor megkaptam én is, hogy nevelési hiba. Mondja az, akinek kedves, szófogadó,egészséges gyereke van. Volt nekem is lelkifurdalásom emiatt eleget, amíg a gyermekpszichológus el nem mondta, hogy az ilyen problémával küzdő gyerekek extrán hisztisek.

Egyébként a barátnőm kisfia autista. Még szakemberek is mondták neki, hogy nem tud gyereket nevelni, amíg meg nem lett a diagnózis. Nevelj egy autista gyereket szófogadónak!

Egyébként az óvónők többek közt azért is akarnak sni-kódot, meg gyógypedagógust,mert bevallották, hogy egyszerűen nem tudnak vele mit csinálni. Ha azt mondja, hogy nem, akkor az nem. Semmivel nem lehet meggyőzni. És 3 óvónő állította egybehangzóan, hogy EZ NEM NEVELÉSI HIBA, hanem valami problémára utal.

2015. febr. 16. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!