Lisztérzékenység lehet?
2 éves gyermekem pici kora óta hasfájós, még most is gyakran puffad. Utánanéztem a tüneteknek, ami igaz rá, a haspuffadás, a széklete világosabb színű (van, hogy egészen agyagszínű, vagy csak világosbarna) - hasmenéses, de van, hogy székrekedéses. Bőrén helyenként száraz foltok vannak (felkar, comb, deréktájon). Viszont teljesen jól fejlett gyerek, sőt, a korosztályában talán kiemelkedően is.
Ettől függetlenül lehet lisztérzékeny? Vagy nagyon tipikus náluk az elmaradt fejlődés?
(Egyébként kivizsgálás alatt áll, csak érdekelne, másoknál mi a tapasztalat)
Rengeteg dologra lehet érzékenynek lenni.
És nem kell fejletlenebbnek lenni, a férjem is lisztérzékeny, de mindig is nagy volt, most is 195 cm...
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon kíváncsi leszek az eredményekre. Nem tudom, hogyha negatív, vizsgálódik-e majd az orvosunk más intolerancia irányába is, de remélem.
Az allergiavizsgálat negatív lett, több élelmiszerre is vizsgálták (bőrteszt).
Igazából nem is a széklete, ami aggaszt, mert az a fogzástól is lehet olykor hasmenéses, a színe meg változó, a világosbarna még normális is. Ami zavar, hogy még mindig sokszor puffad, éjszaka emiatt sír, nyugtalan, amint kijönnek a pukik, megnyugszik. SZerintem ez már nem normális ebben a korban.
Volt esetleg valaki hasonló helyzetben? Nálatok mi volt az oka?
Laktózérzékenységi vizsgálaton még korábban voltunk, az negatív lett.
A lányomnak 2,5éves korában derült ki, hogy lisztérzékeny. Neki az volt az egyetlen tünete, hogy nagy puffadt volt a hasa. Székletével sem volt probléma, jól fejlődött, étvágyával sem voltak gondok.
Szeptember óta diétázik a lányom és még most sem tökéletes méretű a hasa, de hatalmas a különbség.
Ha van kérdésed írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!