Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves fiam folyamatosan...

4 éves fiam folyamatosan hülyéz. Mindent és mindenkit. Hogy lehet erről leszoktatni, verés nélkül?

Figyelt kérdés
Nem szeretném megverni minden egyes alkalommal, mert akkor nagyjából míg ébren van üthetném. Eleinte amikor elkezdte mondogatni, elmondtam,hogy nem beszélünk így (itthon nem hallja) aztán folyamatosan, agresszíven is használta olyankor meglegyintettem, de nem volt hatásos. Most meg már eljutott oda, hogy bármikor képes torkaszakadtából ordítani, hogy hülye vagy!
2015. febr. 2. 15:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
26%

Fura hogy még nem jelent meg itt a verésellenes tabor.

Az en 5 eves lanyom ugyanezt csinálja, csak hülye helyett butat mond mindenre, rám is ha mérges. Mi is mindent megpróbáltunk különböző büntetéseket, en nem akartam megpofozni, de fenyegettem hogy a szájára csapok ha még egyszer ezt mondja, es mivel erre ra is mondta kapott is a szájára. Szerintem igy jogosan kapta. De ennek ellenére sem szokik le erről a szóról, nem tudom mit lehet tenni. Ez olyan mint a felnőtteknél az a toldalék szó, hogy ba.meg.

2015. febr. 2. 21:30
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
"Az aki mondja" kifejezést felfogják esetleg?
2015. febr. 2. 21:32
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy ötlet, de azt próbáltad, hogy nem reagálsz rá egyáltalán?

Nekem ilyen "csakazértis mondom" szitunak tűnik. Ő mondd valamit, Ti pedig reagáltok rá. Ezzel bármikor felkelti a Ti figyelmeteket. Lehet, hogy beletellene pár napba, de megunná, hogy nem tud hatást elérni már vele.

Mit gondoltok?

2015. febr. 3. 07:31
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a veréstől ő is csak verni fog megtanulni, semmi pozitív haszna nincs. Én inkább beszélnék a fejével, nem úgy hogy buta vagy hülye vagy, hanem AMIT mondasz az butaság, nem lesz így játszótársa ha ilyeneket mond.

Még a sarokba állítás is jó ötlet, pár percig, amíg bocsánatot nem kér.

2015. febr. 3. 14:10
 15/20 anonim ***** válasza:
90%

4,5éves fiam nekem is elkezdett csúnyán beszélni, nem hülyézett, hanem a kaki-szar-fos-segg szavakat használta állandóan. Én úgy szoktattam le róla, hogy mondtam neki, hogyha csúnya szót hallok akkor neki magának kell a szájára csapnia! :) Nyilván csak megsuhintotta magát, de így is hatott, mert két nap után határozottan lecsökkentek a csunya szavak és két hét után alig-alig volt már rá példa. Ha én meghallottam, csak annyit mondtam, hogy Csapjál!! És tökre működött.

Van egy kisebb és egy nagyobb tesója is, ők is már elkezdték utánozni ezt a kakás témát- és miután a középső be lett fenyítve, a kicsi és nagy is magának csaptak a szájukra. Pedig nekik nem is mondtuk. :))

Néha-néha még elhangzik egy-egy csúnya szó itthon, de tényleg ritka, és egyből suhintanak és bocsánatot is kérnek.

2015. febr. 4. 12:59
 16/20 A kérdező kommentje:

El tűntem bocs.

Igen, vegyes csoportba jár. De most már tényleg égnek áll a hajam, a legújabb: b..i vagy, és a k...a életbe.

Szóltam múlt héten az óvónőknek, de ők sosem hallják, hogy BÁRMELYIK gyerek csúnyán beszélne. Nyilván ott tanulja, mi itthon nem beszélünk csúnyán, tévét nem nézhet csak mesét azt is én szabom meg melyiket, számítógép nincs. Gondolom nem a meséskönyveiből olvassa ki ezeket.

Sajnos megint meg kellett pofoznunk, nekem is és az apukájának is, mert annyira elfajult egy egy eset, hogy ordítva kelt ki magából, mindkettőnket lehülyézve, egyik nap én képeltem fel, másik nap az apja. Egyszerű szitu volt, nem akarta felvenni a cipőjét,én pedig ráadtam ez volt az első, a második pedig el kellett indulnunk valahonnan, ahonnan ő nem akart.

Mindennel büntetem. Nincs játék, nincs velünk alvás (talán ez a legjobb büntetés, de mint a példa mutatja ez sem hatja már meg)

Nem tudom...fogalmam sincs, hogy mit csinálunk rosszul, miért ilyen, miért mérges ránk ha nem az történik amit ő akar:-(

Komolyan elgondolkodtam egy nevelési tanácsadón.

2015. febr. 16. 12:16
 17/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyok bigott verésellenes, igenis kell a gyereknek egy két atyai, ahogy nekem is jót tett bizony, csak, hogy tudja merre van az előre. DE ebben a helyzetben érzem, hogy ez nem jó. Nem érek el vele semmit, illetve nem azt érem el vele amit szeretnék, hanem még inkább dacos lesz, és rettegni fog tőlem, mert más most is fél, és én nem szeretném, hogy azért legyen jó gyerekem, mert jól van idomítva. Remélem értitek.
2015. febr. 16. 12:18
 18/20 anonim ***** válasza:
Hiába pontoztatok le, márpedig ez azért van, mert vegyes korosztályú csoportba jár.....Ott hallja. Nálunk egy kiscsoportos sem beszél csúnyán....Én a helyedbe olyan oviba járatnám, ahol korcsoport szerint vannak.
2015. febr. 16. 20:27
 19/20 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam.

Igazad van egyébként, a körülöttünk lévő barátok gyerekeivel nincs ilyen probléma. És azt is tudom, hogy melyik fiú beszél ennyire otrombán. Nagyobb fiú. Az én fiam szereti a nagyobbak társaságát, megy utánuk mint egy kiskutya, lesi őket, utánozza. Amikor itthon játszik, vagy játszunk néha úgy viselkedik mintha nem is az én gyerekem lenne, teljesen átveszi a gesztusokat, szavakat (a csúnyákat is)

Gondoltunk már arra, hogy kivesszük, de ez a legutolsó esetben jöhetne szóba ha már végképp nem tudunk vele mit kezdeni.

2015. febr. 17. 09:29
 20/20 anonim ***** válasza:
55%

Esetleg próbáltál már az egészre rákontrázni?

Ha pl. vacsorára xy dolgot kér, akkor azt mondod, h sajnos nem kapsz, mert anya hülye és nem tudja megcsinálni. Ha esti mesét kér, akkor mondod,h nem lesz esti mese m anya hülye és nem tud olvasni és így végtelenségig az egész nap...

Abba fogja hagyni ha te is ezt mondod egész nap és negatív dolgokkal kötöd össze.

2015. nov. 8. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!