Tejérzékeny gyanús gyerek nem ehet semmilyen savanyítottat sem?
Ha kipattogott a bőre, akkor az szerintem tejallergia, és akkor semmilyen tejeset nem ehet. Vigyázz, mert pékáruban, felvágottban, nagyon sok mindenben lehet tej(származék).
Én tejérzékeny vagyok azaz tejcukorérzékeny (laktózintolerancia) ennek a tünete hasmenés, ha tejcukrosat eszik az ember. Itt csak a laktóztartalmat (tejcukor) kell figyelni az élelmiszer kiválasztásakor. Én nem eszek savanyított tejtermékeket sem, mert valamennyi laktóz abban is marad. Vannak laktózmentes tejtermékek, vagy rá van írva így, hogy "laktózmentes", vagy megnézed a tápanyagtartalmat, és a szénhidrátnál kell figyelni, hogy közelítőleg 0,00 legyen.
Savanyítottat ehet, csak olyat nem ami tejet, tejport tartalmaz.
Nagyon fontos a diétát betartani!
Ha jobban utána nézel, találsz egy csomó tejallergiásoknak gyártott terméket, de ha priviben írsz emailcímet akkor tudok átküldeni neked recepteket is, mert nálunk is volt ugyanilyen probléma (a diéta hatására 4,5 évesen az allergiateszt szerencsére negatív lett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!