Kisgyermeketek mellett mennyit tudtok aludni éjjel és pihenni nappal?
Köszönöm!
Akkor én is elmesélem a mi menetrendünket. 21 hós. Este csak 10-kor alszik el (bármilyen módon próbáltam előbbre hozni, lehetetlen volt). Én 11 körül fekszem, ekkor fejezem be a nappal elmaradt halaszthatatlan dolgokat.
Reggel 8 körül kel (+ - fél óra), vele kelek én is, mert ő is ébred nyomban utánam, bármilyen óvatosan osonok is ki, ill. csendben vagyok. Ha mégis sikerül nyernem kb. fél órát itt, akkor sem tudok nekilátni semminek, mert minden neszre ébred.
Állandó foglalkozást igényel, szóval nehezen haladok bármivel is mellette. Egyedül nem igazán akar játszani 3-5 perceknél többet. :(
Ebéd után alszik jó esetben 2 órát, akkor csendes házimunkát tudok szintén csinálni.
Délután játék, ha hagyja akkor némi munka, bármi.
Estig hulla fáradt leszek, általában mindig van elmaradva hol ez, hol az a dolog.
Ja, napközben jó lenne pihenni, mondjuk csak leülni egy kicsit a kanapéra, amíg pl. legózik, de mivel írtam, hogy egyedül nem akar, így kizárva a pihenés (így értettem a nappali, játék melletti pihit).
Azt hiszem itt vannak nálam szerencsésebbek, több idővel rendelkezők. Itt lehet nálunk a csúszás a haladásban. :)
Köszönöm még 1x mindenki válaszát!
3 éves!
délben mikor leteszem pihenek kicsit én is.Pl. olvasok vagy tv-t nézek.este 11-kor szoktam lefeküdni és reggel 5-6 közöt ébreszt
Próbálj meg aktívabban játszani vele, játékidőt csinálni neki, de akkor fáraszd le nagyon, érezze hogy most csak vele törődsz, hátha elalszik este hamarabb. Nálunk ez bevált, amikor nem volt lefárasztva, csak akkor maradt későig fent.
Ne csak úgy hogy kimész vele az udvarra és na játsszál, vagy a szobában csak mellette vagy.
4-es vagyok, pár hónapja járok hetente fittness terembe (ha senki sem beteg). Akkor a párom is tudja, hogy jobban be kell segítsen este. Nagyjából ennyi időt töltök a gyerekem nélkül, nekem segített abban hogy fásuljak el (néha ha a párom nem dolgozik hétvégén akkor elküldöm sétálni őket és akkor nagy-takarítok kb. 1-1,5 óra).
A pörköltet és húslevest néha szoktuk fagyasztani (így kevesebbszer kell főzni).
Próbálom leszűkíteni a teendőket pl. csak a férjem ingeit vasalom naprakészre.
Az én fiam is sok figyelmet igényel, de próbálom nézni a jó oldalát és az segít erőt meríteni. 10 év múlva már úgy sem én leszek az érdekes.
Abban a reményben írtam e sorokat, hogy hátha te is tudsz meríteni pár jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!