Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyermeketek mellett mennyit...

Kisgyermeketek mellett mennyit tudtok aludni éjjel és pihenni nappal?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, mikor keltek reggel/feküdtök este, nappal tudok -e pihenni, amíg ha a gyerek pl. eljátszik, vagy alvásidőben pihentek-e vagy házimunkáztok inkább....stb.
2015. jan. 27. 15:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Mekkora gyerkőcre gondolsz? mikor baby volt akkor 7és 8 között aludt el, hajnali 2kor kellt először addig szoktam aludni én is egyet, a következő kelés 5 kor és 8 kor. ekor aludtam én is. úgy éreztem ez az alvás elég nekem. néha ha nagyon fáradt voltam akkor vele aludtam. olyat sosem csináltam hogy ő játszott én aludtam. 9 hónaops kora óta átalusza az éjszakát, úgyhogy nekem egy szavam sem lehet. nagyon jó alvó. most jön a kistesó néha ha álmos vagyok akkor a déli alvásnál alszok vele egy kicsit.
2015. jan. 27. 15:13
 2/18 anonim ***** válasza:
62%

9 hónapos fiam este 9kor fekszik reggel 6kor az apjàval kell reggeliznek, pelenkacser, jàtszik mèg apa elkèszül akkor kelek èn tehàt fèl 8kor. Utànna a kicsi mèg egy óràt visszaalszik, iszont napközben 2x 30 percet hajlandò pihenni. Egy örökmozgó tank pihi ninca mellette:-)

Most beteg az egèsz csalàd na ez húzós se alvàs se pihenes, pedig nekemis 39 a lazam....de nem lehet kidőlnöm

2015. jan. 27. 15:21
 3/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, igazából nagyobb gyerkőcre gondoltam, 1,5-2,5 éves közöttire.

Jajj, játszóidőben nyílván én sem alvásra értettem a pihenést. :)))

2015. jan. 27. 15:38
 4/18 anonim ***** válasza:

Most a fiam 16 hónapos. Jelenleg kb. este 9 körül alszik el és 8 körül kel fel, közben 2-3x kel éjszaka de hamar visszaalszik. Én este 11 körül fekszem le aludni, 9-11 megfőzök következő napra ha nem csináltam meg d.u. vagy pihenek és párommal vacsi közben megnézzünk egy sorozatot, vagy vasalok, és persze az esti rutin(pakolás, mosogatás, fürdés). Felkelni meg akkor szoktam amikor a fiam.

D.u. alszik 1-2 órát, az változó hogy akkor mit csinálok (pakolok ha addig nem engedett, esetleg ebédelek, főzök, felmosok, takarítok, duolingozok,mosok-teregetek,...). Attól függ mi fér bele az időbe. Most is ölemben tud tovább aludni (viszonylag hamar megébredt).

Az biztos mindig valamivel el vagyok maradva. Nem egy olyan gyerek aki elvonul játszani, sőt.

2015. jan. 27. 15:40
 5/18 sandrachnologic ***** válasza:

2,5 évesen 11 orat aludt ejjel es 2t du.

Most 3,5 évesen Ugyanez a szitu, bar most mar 4 napja nem alszik du, igy este fel8tol reggel fel8-8ig alszik.

Amikor alszik/aludt változó h mit csinálok. Attol is fugg mennyire vagyok fáradt igy 6 hónapos terhesen 😊

2015. jan. 27. 15:41
 6/18 anonim ***** válasza:
2,5 éves a fiam. Napközben csanában van, én tanulok. Most (és sajnos gyakran) 2. hete beteg, így itthon van. Ilyenkor így néz ki a napunk: délelőtt amíg játszik megcsinálom a házimunkát, fél 10 körül lemegyünk motorozni, mászkálni egy kis barátjával. Fél 12 körül ebéd, negyed 1-től negyed 4-ig alvás. Ilyenkor tévézek, netezek, olvasok. Utána játék velem vagy magában, kis mesenézés, amihez van kedve. Fél 8-kor fürdés, legkésőbb fél 9-kor alvás. Az éjszakákat 8 hetes kora óta átalussza. Mi 10 körül fekszünk a férjemmel és 6-kor kelünk.
2015. jan. 27. 15:55
 7/18 anonim ***** válasza:

16 hónapos a lányom. Reggel 7-8 között kel. Eljátszik délelött egyedül, én addig főzök takaríttok. Van mikor tv-t nézek és eldőlök az ágyon. Ő meg tesz vesz. Vagy odafekszik mellém.

Délben alszik 2-2,5 órát általában én is elfekszem. Van mikor alszok de van hogy netezek, tv-zek.

Délután is ugyan ez ha bent vagyunk. Általában sétalunk.

Este 7-kor fürdés vacsi kicsi játszás általában este 8 re alszik, de a legrosszabb esetben dél 9.

Éjjel alszik, csak sokat forgolódik.

2015. jan. 27. 17:12
 8/18 anonim ***** válasza:
első vagyok! most 2,5 éves az én fiam is. este 8 9 között alszik reggel keltem fél 8 mert 8 kor menni kell a bölcsibe. de szombat vasárnap van néha hogy fél 10 ig is alszik. én tényleg bármit megtudodk mellette vele csinálni. nagyon büszke is vagyok rá:):)
2015. jan. 27. 19:17
 9/18 anonim ***** válasza:
2 éves lesz a kisfiam, este 8kor már tutti alszik, reggel 8ig alszunk (ha korábban kelnék akkor ő is korábban kelne, ahogy kikelek az ágyból már kiabál is, legyen az 6kor vagy 8kor), elég jól elvan egyedül is napközben így ha akarnék tudnék pihenni, de ritkán szoktam, inkább a délutáni alvás ideje alatt pihenek, az kb 2 óra. Amíg alszik nem tudok házimunkázni mert minden neszre felébred. Ébrenléti ideje alatt csinálok meg mindent, rendrakást-főzést-takarítást.
2015. jan. 27. 19:45
 10/18 anonim ***** válasza:

Nekem hihetetlen szerencsém van, mert mind a két gyerekem nagyon jó alvó szinte az első perctől. Ennek az az "ára", hogy ébren teljes figyelmet igényelnek tőlem. :) Nem baj, én nem bánom. Van egy bizonyos alvásigényem, amit ha nem kapok meg, meghülyülök, szóval ez nekem így tökéletes.

Tehát este 9 körül alszanak el, reggelig alszanak, keltem őket, amikor a nagynak menni kell suliba. Ritkán ébred a kicsi éjjel, csak ha valami baja van.

A kicsi ebéd után alszik kb. 2 órát. Én nem tudnék nyugodtan pihenni, ha ők játszanak, vagy valami, így a nappali pihenés kilőve, de nem is igénylem. Tavaly tanultam még egyetemen, így alvásidőben a dolgaimat csináltam a sulihoz. Minden más estére, vagy olyankorra maradt, ha nem voltam egyedül, vagy meg tudtam csinálni a kicsi mellett.

2015. jan. 28. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!