Kisgyermeketek mellett mennyit tudtok aludni éjjel és pihenni nappal?
9 hónapos fiam este 9kor fekszik reggel 6kor az apjàval kell reggeliznek, pelenkacser, jàtszik mèg apa elkèszül akkor kelek èn tehàt fèl 8kor. Utànna a kicsi mèg egy óràt visszaalszik, iszont napközben 2x 30 percet hajlandò pihenni. Egy örökmozgó tank pihi ninca mellette:-)
Most beteg az egèsz csalàd na ez húzós se alvàs se pihenes, pedig nekemis 39 a lazam....de nem lehet kidőlnöm
Köszönöm a választ, igazából nagyobb gyerkőcre gondoltam, 1,5-2,5 éves közöttire.
Jajj, játszóidőben nyílván én sem alvásra értettem a pihenést. :)))
Most a fiam 16 hónapos. Jelenleg kb. este 9 körül alszik el és 8 körül kel fel, közben 2-3x kel éjszaka de hamar visszaalszik. Én este 11 körül fekszem le aludni, 9-11 megfőzök következő napra ha nem csináltam meg d.u. vagy pihenek és párommal vacsi közben megnézzünk egy sorozatot, vagy vasalok, és persze az esti rutin(pakolás, mosogatás, fürdés). Felkelni meg akkor szoktam amikor a fiam.
D.u. alszik 1-2 órát, az változó hogy akkor mit csinálok (pakolok ha addig nem engedett, esetleg ebédelek, főzök, felmosok, takarítok, duolingozok,mosok-teregetek,...). Attól függ mi fér bele az időbe. Most is ölemben tud tovább aludni (viszonylag hamar megébredt).
Az biztos mindig valamivel el vagyok maradva. Nem egy olyan gyerek aki elvonul játszani, sőt.
2,5 évesen 11 orat aludt ejjel es 2t du.
Most 3,5 évesen Ugyanez a szitu, bar most mar 4 napja nem alszik du, igy este fel8tol reggel fel8-8ig alszik.
Amikor alszik/aludt változó h mit csinálok. Attol is fugg mennyire vagyok fáradt igy 6 hónapos terhesen 😊
16 hónapos a lányom. Reggel 7-8 között kel. Eljátszik délelött egyedül, én addig főzök takaríttok. Van mikor tv-t nézek és eldőlök az ágyon. Ő meg tesz vesz. Vagy odafekszik mellém.
Délben alszik 2-2,5 órát általában én is elfekszem. Van mikor alszok de van hogy netezek, tv-zek.
Délután is ugyan ez ha bent vagyunk. Általában sétalunk.
Este 7-kor fürdés vacsi kicsi játszás általában este 8 re alszik, de a legrosszabb esetben dél 9.
Éjjel alszik, csak sokat forgolódik.
Nekem hihetetlen szerencsém van, mert mind a két gyerekem nagyon jó alvó szinte az első perctől. Ennek az az "ára", hogy ébren teljes figyelmet igényelnek tőlem. :) Nem baj, én nem bánom. Van egy bizonyos alvásigényem, amit ha nem kapok meg, meghülyülök, szóval ez nekem így tökéletes.
Tehát este 9 körül alszanak el, reggelig alszanak, keltem őket, amikor a nagynak menni kell suliba. Ritkán ébred a kicsi éjjel, csak ha valami baja van.
A kicsi ebéd után alszik kb. 2 órát. Én nem tudnék nyugodtan pihenni, ha ők játszanak, vagy valami, így a nappali pihenés kilőve, de nem is igénylem. Tavaly tanultam még egyetemen, így alvásidőben a dolgaimat csináltam a sulihoz. Minden más estére, vagy olyankorra maradt, ha nem voltam egyedül, vagy meg tudtam csinálni a kicsi mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!