Másfél éves fiunk pár napja odítva ébred éjszaka és csak a mi ágyunkban tud tovább aludni. Megoldás?
Nekem nagyon jó alvó volt mindig is a kisfiam, ezek az éjszakai próbálkozások időnként előjöttek. Mi mindig próbáltuk megnyugtatni, kivettük egy kicsit, ittunk még, picit hagyom rajtam nyugodni, utána visszateszem. Max. 2x3x voltunk hajlandók visszamenni ha újra sírt - a férjemmel felváltva - utána kedvesen határozottan megmondtuk(juk) neki,hogy most éjszaka van, ilyenkor mindenki alszik, apának, anyának is aludni kell, apa holnap dolgozik stb., és határozottan mondjuk, hogy már semmiképpen nem jövünk be újra, nincs miért félni és aludjon. Utána hagyjuk hogy álombasírja magát. Ezt max, 2-3 napig próbálja, utána hosszú hónapokig egyhuzamban átalussza az éjszakát (most kb. 3 hónapja volt utoljára ilyen próbálkozása).
Én az együtt alvást semmiképpen nem javaslom, minél nagyobb a kicsi, annál jobban megszokja ezt, és nem lehet majd leszoktatni róla... előbb utóbb az lesz a vége hogy sokkal nagyon sírás-fájdalom árán, de akkor is a saját ágyában kell majd aludnia... szerintem jobb erre nem is rászoktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!