Lehetséges, hogy lányom (még mindig) tetves?
9 éves kislányomnak hosszú,barna haja van.Valamiért nagyon korpásodik,emiatt is sokszor viszket a feje.Három nappal ezelőtt felfigyeltem rá,hogy "gyanúsan" vakarózik.Mivel a füle mögött+tarkóján vakarta,rögtön gyanút fogtam...azonnal átnéztem.Vagy 10 percig túrtam a haját,mire meglett a kis dög! Egyedül volt, meg néhány pete.Amennyit tudtam,rögtön kiszedtem a lányom hajából.Természetesen hajat is mostunk.
A gondom az,hogy kislányom azóta is viszket.Minden nap átnézem,petéken kívül mást nem találok.
Arra gondolok,hogy a régi csípések viszketnek még mindig...hiszen amikor pl kullancs csíp meg bennünket,az is még napokig kegyetlenül viszket...
Hiába nézem,nem találok több albérlőt.Bár nem könnyű ezt a hoszú hajat átvizsgálni,ami ráadásul még korpás is.
Szóval:aki járt már hasonló cipőben-ugye nem csak addig viszket,amíg tetves a gyerek,hanem még utána is?
Milyen tetűírtóval mostad meg a haját? A sima samponos hajmosás nem ér semmit. Kislányom ovis, Neemoxan kondíciónálót vettünk. Tincsenként átnézted? Végig csináltad az ítrást, ahogy a tájékoztatóban volt?
Vettünk tetűírtó sampont és sprayt. Az hajára elöl mem nagyon fújtam, ott volt benne 1 hónapja 1 tetű és kb. 6 serke, csak azon a kis részen.
Köszönöm a válaszokat. Mindegyik hasznos volt.Nem akartam feleslegesen vegyszerezni a haját.Gondoltam,nem szükséges,mert csak egy tetűt találtam.Azóta is minden nap átnéztem,kiszedtem a serkéket-amennyit csak találtam.
Ma viszont megint volt két tetű,de ezek annyira picik,hogy szinte láthatatlanok.Ma már sajnos nem tudok gyógyszertárba elmenni,de holnap mindenképpen leketelem szegénykémet. Plusz a család többi tagját is.Nincs mese.Ez szörnyű.Nem tudom,honnan kaphatta el.
4-es vagyok
Én Neemoxan kondiciót vettem, ebben nincs vegyszer. Ha van benne tetű, bizos hogy pár serkét már letett, azért is találtál benne 2 kicsi tetűt, azok a lányod táján keltek ki, mert csak a nagy, teljesen kifejlett tetű mászik át egyik fejről a másikra. Én tincsenként, lámpafénynél néztem a kislányom haját és 3,5 hét volt, mire minden serkét le tudtam húzni a hajáról a körmömmel. Ha csak sima samponnal mosod semmit sem ér. Viszont most kezeld le, mert tuti, higy tele van a feje serkével csak nem veszed észre. Vegyél tetűfésűt is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!