Lányom tetves lett sajnos. A petróleum hatásos a tetvek elpusztításában?
Hallottam már róla s tudom, mennyire kétségbeesett tud lenni az ember, de én azért nem öntenék petróleumot a fejemre (azt nem is tudom, mennyire hat, elvileg elég brutális szer)... Nem tudom, hány éves a kislány és ez hogy viszonyul a szaunázáshoz, de azt többször ismételve le lehet gyilkolni a dögöket a serkékkel (magukra a tetvekre a sűrű fésű való, de a serkék, ugye, maradnak). Azért kell több alkalom, mert a fejbőr közelében nincs elég meleg, de ahogy a haj nő, a serkék is kijjebb kerülnek. Azt hiszem, rendes haj gyorsabban nő, mint ahogy a serkék kelnek, legalábbis a tapasztalat ezt mutatta, bevált a módszer, ellentétben a szerekkel.
Azt nyilván tudod, hogy az ágyneműt cserélni, forrón kismosni vagy vasalni kell... Mivel a fenti módszer nem azonnalit, többször is.
igen, bocsánat rosszul tudtam, de a lényeg, hogy a gyógyszertári szer megöli a serkéket is a tetvekkel együtt és azokat már csak le kell huzogatni. De ha időben észreveszi az ember, hogy tetves, akkor nem lesz annyi serke a hajában. Én egy pár hónapja voltam tetves, öcsémtől kaptam el ő szerintem 1-2 hétig szaladgált tetves fejjel, mire átadta az egész családnak és mi észrevettük. Öcsém hajában rengeteg serke volt, az enyémben meg egy darab se.
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!