Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek szeptemberben kezdi az...

Akinek szeptemberben kezdi az ovit 3 évese leszoktattátok már a pelusról?

Figyelt kérdés

Nekem aug. végén tölti be a pici a 3. évét, de még pelusos. Este fürdéskor szokott bilibe pisilni, de amúgy nem nagyon szól, hogy kéne neki pisilnie. Kezdjem már el most tudatosabban biliztetni vagy elég lesz nyáron?

A nagyobbik is 3 éves kora körül szokott le a pelusról, de akkor nem volt akkora a nyomás, mert majdnem 4 évesen kezdte csak az ovit, mivel októberi.

2015. jan. 22. 09:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem mindhárom 3 évesen lett szobatiszta. Nyáron a legkönnyebb, mert alig kell ruha. Simán szobatisztává válhat 2 hónap alatt.
2015. jan. 22. 10:12
 2/12 A kérdező kommentje:
Most még látom rajta, hogy nem érett meg rá. De félek, ha addig húzom az időt, akkor meg nem lesz elég rá és emiatt gondok lesznek az ovikezdéssel.
2015. jan. 22. 10:18
 3/12 anonim ***** válasza:

Szintén a nyárra szavazok, lányom is egy nyáron lett szobatiszta 3 hét alatt. Ő mondjuk kisebb volt, de így is tök könnyen leszokott.

A bilit nyugodtan mutogathatod neki addig, de szerintem nyáron könnyen fog menni a leszokás.

2015. jan. 22. 10:18
 4/12 A kérdező kommentje:
Most is szokott bilibe pisilni, esténként fürdésnél a kádból is szól, hogy szedjem ki, ha pisilnie kell. Viszont amint ráadom a pelust, onnéttól kezdve a pelusba megy.
2015. jan. 22. 10:20
 5/12 anonim ***** válasza:
Áprilisban lett szobatiszta, néhány héttel 3 éves kora előtt, szeptemberben ment oviba. A bilit lehet neki ajánlani, meseolvasás közben akár, ha belepisil, sikerélménye lesz. Nekünk erre kellett sokára várni, de ez volt az áttörés.
2015. jan. 22. 10:22
 6/12 anonim ***** válasza:

De akkor miért írod, hogy nem érett rá, ha szól este?

Persze értem, hogy ha ráadod a pelust, akkor abba pisil, hiszen ez a könnyebb helyzet neki is.

Viszont már igenis van benne hajlandóság, tehát szerintem nem nagyon kell aggódnod, hogy nyár végéig nem szokik le.

2015. jan. 22. 10:40
 7/12 A kérdező kommentje:
Azért gondolom, hogy nem érett még rá, mert csak akkor szól, ha pucér. Ha ruha van rajta, akkor soha. Meg kakilni még soha nem kakilt bele.
2015. jan. 22. 10:41
 8/12 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem bántásból írtam. Lányom, amikor már pucéran szólt, én azt hajlandóságnak vettem, és elég hamar le is szokott a pelusról utána.

Unokahúgom pucéran sem szólt, csak simán bepisilt a szoba közepére, na ott egyértelmű volt, hogy nem érett rá még.

2015. jan. 22. 10:53
 9/12 A kérdező kommentje:
Na ilyenen is túl vagyunk már. :) Csak nálunk a folyosóra ment. :)
2015. jan. 22. 10:56
 10/12 anonim ***** válasza:
Márciusban lesz 3 éves, bölcsibe jár. Már néhány hónapja nem kell a pelus. Akkor voltam biztos benne, hogy megérett, amikor közölte, miután kakilt a pelenkába. 1-2 hét alatt éjszakára is szobatiszta lett.
2015. jan. 22. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!