Aki 1,5 vagy 2 évig szoptatta a babáját, hogy szoktatta le róla?
Én a lányomat 1,5 éves koráig, fiamat 2 éves koráig szoptattam.
Mindkettőt úgy szoktattam le, hogy elmagyaráztam neki nincs több szopi éjszaka. Pár napig, talán 1 hétig felkeltek még éjjel. Olyankor melléjük bújtam, amíg vissza nem aludtak és utána nem keltek fel. Nappal fokozatosan csökkentettem és az estit hagytuk el utoljára.
De jó, hogy mindenkinek ennyire könnyű... Nekem is nemsokára 2 éves lesz a fiam, de még mindig őrült hisztiket csap, ha "meg próbálom vele beszélni", hogy hagyjuk abba a cicizést. Ilyen esetben 2 variáció van:
- vagy hagyod, hogy megérjen rá lelkileg maga is, és ne ordítással kezdje, amikor nem adod neki (ami lehet, hogy még egy évbe is beletelik),
- vagy valaki más segítségét kéred: például altassa el apa. Igaz, így is nagyon fog sírni, de ha te nem vagy ott az elaltatásnál, hátha jobban elalszik magától, mintha még félóra múlva is azért kiabálna, mert reménykedik a ciciben.
Szóval nem könnyű, sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!