Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem túl intim a férjem viszony...

Nem túl intim a férjem viszonyulása a 2 és fél éves kislányunkhoz?

Figyelt kérdés
Mióta megszületett többször feküdtek úgy együtt az ágyon felöltözve, hogy a kislányom feje a férjem ágyékán van. Mint gyerek természetesen izeg-mozog, belefordul arccal, hozzádörgöli a fejét. Én ezt mindig szóvá tettem, hogy tegye kicsit arrébb a gyerek fejét. Hiába, ez többször előfordult. Időként megesik, hogy ahogy az apja áll a gyerek előtt, a gyerek nadrágon keresztül piszkálja az apja péniszét. Legutóbb a nagyszülőknél voltunk, és a kislányom nem csak hozzáért, de húzgálta a férjemnek... A férjem nem reagál sehogy. Még egy ösztönös mozdulat sem, hogy odatartsa a kezét. Ebből volt egy kisebb vita, mert anyukám is észre vette és teljesen ledöbbent. Nem a kislányom viselkedése a kérdéses, kizárólag az apjáé. Szerintetek ez belefér?

2015. jan. 11. 08:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%
Te jó ég, micsoda kérdés, és micsoda válaszok! Még ha nem is cselekszik úgy az apuka, ahogyan ti normálisnak vélitek, de hogy pedofil volna??? Ugyanmár! Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy egyszerűen csak másképp áll hozzá a dolgokhoz. Meg lehetne ezt beszélni veszekedés és gyanúsítgatás nélkül is. Én pl. tökre kiakadnék, ha valaki azt mondaná, azért engedtem a totyogómnak egy kicsit megérinteni a nemi szőrzetemet egy zuhanyzás alkalmával, mert pedofil vagyok. Ma már 6 éves a lányom, nyilván nem engedném, hogy nyúlkáljon. Szóval szerintem nem hogy nem pedofil, hanem éppen ellenkezőleg, a férjed annyira aszexuálisan áll a lányotokhoz, hogy fel sem merül benne, ami benned: vagyis hogy ezeknek az érintéseknek akár szexuális tartalmuk is lehet egy másfajta szemszögből. Én pl. 3-4 éves koromig simán együtt fürödtem az apukámmal (igen, bizony, meztelenül, szörnyű), és bizony az is normális volt, hogy ő a kanapén ült, miközben mesélt, én pedig a fejem az ölébe hajtva feküdtem (bizony, az ágyékán, ó jaj - akkoriban nem is tudatosult bennem, hogy az az ágyéka, egyszerűen jó volt az ölében feküdni, csak úgy, mint az anyukám ölében, és nem értettem volna meg, hogy miért nem fekhetek apun, ha anyun lehet, illetve azt gondolom, ez eltúlzott démonizálása lett volna a férfi nemiségnek). Ettől függetlenül ha ez neked nem fér bele, simán megbeszélhetnéd a férjeddel, de ne csodálkozz, ha kiakad a gyanúsítgatásokra, úgyhogy a pedofil rágalmakat félretéve kéne ezt megdumálni.
2015. jan. 11. 19:03
 12/23 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem sem jó, ha megengedi. Az én islányom is ennyi idős, együtt fürdik az apjával meztelenül, de a férjem nem engedi nyúlkálni sem a kádban, sem máshol őt zavarja. Engem is zavarna, ha a férjem hagyná ezt.
2015. jan. 11. 19:10
 13/23 anonim ***** válasza:
84%
19:03-as vagyok, nem arról van szó, én sem örülnék, ha rendszeresen engedné nyúlkálni a lányomat a gyerekem apja, és én sem hagytam volna hogy rendszeresen nyúlkáljon a lányom, de azért pedofíliát kiáltani nekem nagyon erős, vagy bármilyen egyéb negatív szexuális bélyeget nyomni az apukára. Egyszerűen csak meg kell beszélni.
2015. jan. 11. 19:13
 14/23 anonim ***** válasza:
10%

Egyes válaszokból is látszik mennyire megengedő a társadalom, a családon belüli pedofíliával.

Mindent elmismásolunk, kimagyarázzuk...szép világ ez.

Lényegében minden megengedett az apáknak, csak ne legyen olyan feltűnő...

2015. jan. 11. 19:20
 15/23 anonim ***** válasza:
95%

11-es, itt nem az a probléma hogy a gyerek az apja kényes testrészen fekszik, hanem hogy simogatja, húzgalta, ahogy a kérdező is irta.

Ezt nem kellene megengedni.

A gyerekeknek vannak kényszeres cselekvéseik, amit megnyugváskent használnak mert nekik jol esik bizonyos alkalmakkor. Volt egy ismerősöm, akit kiskorában az nyugtatott meg, ha az anyukaja fülcimpajat morzsolgatta, egy masik kislány meg az apukája mellbimbojat szereti fogdosni, úgy hogy mikor az ölében van benyúl a nyakán a pólója alá. Ezek még viszonylag elfogadható cselekvések egy ekkora gyereknel, es sok gyereknek van hasonló kenyszercselekvese. De mi van ha a te lányodnak ez válik szokásáva, pl idegenek elott, amikor szégyenlős, zavarban van, majd elkezdi húzgalni az apja nemi szervet? Mert ha mar a rokonok szeme látara ezt csinálja, akkor könnyen válhat szokássá.

En nem mondom hogy pedofil a ferjed, de tisztázni kene vele hogy ezt nem engedheti. Ilyenkor vegye ölbe a kislányt, fogja meg a kezet, terelje el a figyelmet.

1. voltam

2015. jan. 11. 21:39
 16/23 anonim ***** válasza:
37%

Keress fel egy pszichológust, ő tud neked tanácsot adni, segít kielemezni.

Remélem, apuka csak egy kicsit laza, és nincs gond.

2015. jan. 11. 21:45
 17/23 anonim ***** válasza:
98%
Nem,ezt egy egészséges férfi nem hagyja.Az az intim zóna,ahova persze oda tévedhet a gyerek keze,szeme,számára ez természetes,de a szülő ilyenkor tapintatosan eltereli a csemetét.A férjed reakciója ezért nem normális.ha ezt nem érti,nem érzi,baj van.Nem mondom,hogy pedofil,de biztos nem normális.Beszéld meg egy pszichológussal.Az,hogy az intimitás ilyen formában természetes a lányával,inkább párkapcsolati problémára utalhat.
2015. jan. 11. 23:06
 18/23 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók! Őszintén köszönök minden hozzászólást.

Igen, a férjem ilyen mértékben aszexuális a lányunkkal szemben. Azonban én többször nyilvánítottam ki, hogy ez zavar, ha másért nem, a kedvemért mindenképpen reagálni kellett volna a dologra. Egyébként simogatásról soha nem volt szó.

Azt hiszem az utolsó véleményezőnél van az igazság. Abszolút átlátoda a dolgot. Csodálom a bölcsességed! Szerintem is párkapcsolati probléma van mögötte, a pszichológus mellett döntöttem.

2015. jan. 12. 07:43
 19/23 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem a férjed viselkedése teljesen természetes. Kár volna ebből problémát csinálni.
2015. jan. 12. 09:08
 20/23 anonim ***** válasza:
63%
A lány hány éves koráig természetes?
2019. júl. 7. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!