Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek nyári születésű gyermek...

Akinek nyári születésű gyermeke van. Mikor kezdte/fpgja kezdeni az iskolát?

Figyelt kérdés
Kislányom júliusi születésű, most középsős. Eddig úgy éreztem, ha engedik 6 évesen iskolába nem szetetném visszatartani. Én augusztusi vagyok és épphogy 6 évesen kezdtem az iskolát és nem éreztem hátrányát, de most sokan azt mondják, hogy most már más és sokkal nehezebb. Így elbizonytalanodtam ☹ .
2015. jan. 2. 21:48
 1/10 anonim ***** válasza:

Az enyém még kezdhette 7 évesen, júliusi. Észben rendben volt nagyon is, de nagyon mozgékony kislány volt. Végül bevált a döntésem.

Ha bizonytalan vagy, kérdezz utána ismerősi körben esetleg, hogy sok vagy kevés nyári gyerek lesz az adott osztályban. Az iskolaérettség nem csak a feladattudat és társai, sokkal összetettebb ennél, és egy szülő sokszor ösztönösen jobban tudja, mi lenne jó a gyereknek. És minden gyerek más. Beszélj az óvónőkkel is szerintem.

2015. jan. 2. 22:49
 2/10 anonim ***** válasza:

Lányom júniusi. Én is űgy gondoltam, hogy jövő ősszel suliba megy. Mi nemrég ovit váltottunk, a mostani óvónőkkel még nem beszéltünk erről a régi óvónők javasolták.

Az ő korokban egy év még rengeteget számít. Ha érett lesz rá, én suli párti vagyok.

Én is nyári vagyok, szintén 6 évesen kezdtem, nem láttam kárát.

Egyébként sokat nyom a döntésnél a suli és az óvóda hozzállása is.

A korábbi ovink, inkább a játékot, főként a szabad játékot, szabad rajzolást stb hangsúlyozta, a mostani oviban a mozgás a konkrét feljesztés a fontos.

A gyerek fejlettsége, érettsége dönti majd el:)

2015. jan. 2. 23:19
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha megteheted, hogy visszatartod, ne habozz!

Hiába okos, értelmes a gyerek, az iskolai leterheltség nagyon durva! Nálunk minden nap 5 vagy 6 órájuk van az elsősöknek, pedig idegen nyelv, informatika még nincs is, ahol vannan ilyen tárgyak, ott szinte minden nap 6 óra!!! Nekünk szerencsénk van a sulival, de volt ovis társak szülei mesélték, hogy este 8-ig írják a leckét a gyerekkel, mert olyan sokat kapnak!!!

Ezek miatt ha csak teheted, nyújtsd meg az ovis (és gyerek) korát még egy évvel!!!!

2015. jan. 3. 07:57
 4/10 anonim ***** válasza:
7évesen ment a fiam iskolába.
2015. jan. 3. 08:21
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem is júliusi a nsgycsoportos lanyom es csak jövőre kezdi a sulit, 7 evesen. Az ovi szerint kell neki még egy év es en is igy gondolom.
2015. jan. 3. 08:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én fiam tavaszi, de így is visszatartom, kell neki még az az egy év.
2015. jan. 3. 11:41
 7/10 anonim ***** válasza:
Kisfiam most lesz 6 februárba, de még marad egy évet oviban. Eszével nincs baj, de érzelmileg, mentálisan nem érett még az iskolához.
2015. jan. 3. 15:20
 8/10 anonim ***** válasza:

A lányom most kezdte a sulit, 6 év 2 hónaposan.

8-tól 3-ig van bent.

Az első 2 hónap fárasztó volt neki, utána már simán bírta.

Mivel kötelező bent lenni 3-ig, szépen le vannak osztva egész idáig a tantárgyak, sőt az egyik szakkört is sikerült begyömöszölni a tanároknak. Nekem ez nem tűnik túl nehéznek:

H: 2 magyar, angol, matek, tesi, hittan

K: 2 magyar, matek, tesi

SZ: magyar, tesi, erkölcstan, matek, 2 rajz

CS: 2 magyar, matek, környezetismeret, tesi, ének

P: informatika, magyar, matek, ének, tesi

Magyar és matek mindig délelőtt vannak.

És sok suliban nincs nyelv, meg egyéb plusz, azoknak még kevesebb van.

2015. jan. 3. 17:31
 9/10 anonim ***** válasza:
ÉS: nincs házi feladat, csak az olvasókönyvből kell minden nap olvasni. (Kivéve a szüneteket.)
2015. jan. 3. 17:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Augusztusi, és most kezdte a sulit 7 évesen.
2015. jan. 4. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!