Akinek nyári születésű gyermeke van. Mikor kezdte/fpgja kezdeni az iskolát?
Az enyém még kezdhette 7 évesen, júliusi. Észben rendben volt nagyon is, de nagyon mozgékony kislány volt. Végül bevált a döntésem.
Ha bizonytalan vagy, kérdezz utána ismerősi körben esetleg, hogy sok vagy kevés nyári gyerek lesz az adott osztályban. Az iskolaérettség nem csak a feladattudat és társai, sokkal összetettebb ennél, és egy szülő sokszor ösztönösen jobban tudja, mi lenne jó a gyereknek. És minden gyerek más. Beszélj az óvónőkkel is szerintem.
Lányom júniusi. Én is űgy gondoltam, hogy jövő ősszel suliba megy. Mi nemrég ovit váltottunk, a mostani óvónőkkel még nem beszéltünk erről a régi óvónők javasolták.
Az ő korokban egy év még rengeteget számít. Ha érett lesz rá, én suli párti vagyok.
Én is nyári vagyok, szintén 6 évesen kezdtem, nem láttam kárát.
Egyébként sokat nyom a döntésnél a suli és az óvóda hozzállása is.
A korábbi ovink, inkább a játékot, főként a szabad játékot, szabad rajzolást stb hangsúlyozta, a mostani oviban a mozgás a konkrét feljesztés a fontos.
A gyerek fejlettsége, érettsége dönti majd el:)
Ha megteheted, hogy visszatartod, ne habozz!
Hiába okos, értelmes a gyerek, az iskolai leterheltség nagyon durva! Nálunk minden nap 5 vagy 6 órájuk van az elsősöknek, pedig idegen nyelv, informatika még nincs is, ahol vannan ilyen tárgyak, ott szinte minden nap 6 óra!!! Nekünk szerencsénk van a sulival, de volt ovis társak szülei mesélték, hogy este 8-ig írják a leckét a gyerekkel, mert olyan sokat kapnak!!!
Ezek miatt ha csak teheted, nyújtsd meg az ovis (és gyerek) korát még egy évvel!!!!
A lányom most kezdte a sulit, 6 év 2 hónaposan.
8-tól 3-ig van bent.
Az első 2 hónap fárasztó volt neki, utána már simán bírta.
Mivel kötelező bent lenni 3-ig, szépen le vannak osztva egész idáig a tantárgyak, sőt az egyik szakkört is sikerült begyömöszölni a tanároknak. Nekem ez nem tűnik túl nehéznek:
H: 2 magyar, angol, matek, tesi, hittan
K: 2 magyar, matek, tesi
SZ: magyar, tesi, erkölcstan, matek, 2 rajz
CS: 2 magyar, matek, környezetismeret, tesi, ének
P: informatika, magyar, matek, ének, tesi
Magyar és matek mindig délelőtt vannak.
És sok suliban nincs nyelv, meg egyéb plusz, azoknak még kevesebb van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!