Kinek hogy ismerték fel hogy lisztérzékeny a gyermeke?
kisfiam állandó vashiánnyal küzd ahogy én is. nem tulajdonitottam neki nagy jelentőséget hisz gondoltam örökölte. de ma a bölcsiben a dada azt mondta hogy az ő testvérének ugyan ez volt a problémája és 16 éves korában derült ki hogy azért mert lisztérzékeny!
most ennek szeretnék utána járni amig nem érem el az orvost hogy előfordulhat e nálunk is!
ezért kérdeztem kinek hogyan ismerték fel hogy lisztérzékeny a gyerkőce!
A patikai gyorsteszt nem 100%-os, IgA hiány esetén nem mutat ki semmit. Érdemes gasztroenterológiára menni, ott csinálnak vérvételt, melyből nagy valószinűséggel meg tudják mondani, lisztérzékeny-e a beteg. Ott néznek IgA hiányt is, az esetben más értékekből következtetnek a lisztérzékenység fennállására.
Én 30 évesen lettem lisztérzékeny, bármelyik életkorban előfordulhat. A vashiány egy fontos tünet, érdemes utánanézni, mint ahogy nálad is, nem csak a gyermeknél.
Persze, nem 100 %-os, de kiindulási alapnak jó lehet, mert mire időpontot adnak... Biocard Celiac teszt a neve, bármelyik gyógyszertárban meg tudják rendelni szerintem, ha éppen nincs készleten. Mi 3000 párszáz forintért vettük.
#1-es voltam
köszönöm a hozzászólásokat! a vashiányon kívül semmi más tünetünk nincs, meg hogy ugye nem szívódik fel.
mi voltunk étel allergia vizsgálaton mikor egy éves volt, mindenre vizsgálták és ott azt mondták minden rendben. egy kicsit aggaszt a dolog, remélem nem ez a problémánk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!