Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális, hogy 5 éves gyerkőc...

Normális, hogy 5 éves gyerkőc a reinkarnációról beszél?

Figyelt kérdés

Persze nem konkrétan így, hanem:

- ha meghalunk újranövünk kisbabaként?

- ha újranövök, akkor is ilyen lesz a hangom?

- akkor is itt fogunk lakni? nem akarom, hogy lebontsák a házat

- de én nem akarok meghalni, nem akarom, hogy ti meghaljatok

Ilyen és ehhez hasonló dolgokat mond, már hónapok óta. Mindig este jut eszébe, amikor már ágyban van, elalvás előtt. Hetente kb egyszer ha felhozza, én meg nem győzöm nyugtatni, hogy az még nagyon sokára lesz, hogy bárki is meghaljon. Nem egyszer alig bírtam visszafogni magam, hogy ne sírjak.

És nem tudom, honnan szedi, itthon nem beszélünk ilyesmiről, mesét se néz olyat, amiben erről lenne szó, max. az oviból hozhatja haza.

2015. jan. 2. 21:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Látszik, hogy gyereket csak képen látott.
2015. jan. 3. 11:11
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem kell azt mondani, hogy holnap meghalhatsz, azt kell mondani nevetve, hogy egészséges vagy és hosszú távra tervezel, lám a nagyi is x éves már és mégis itt van, jól van. Azt sem mondhatod, hogy tuti száz évig fgsz élni, de ha látja rajtad, hogy szorogsz, kétségbe esel, sírsz, kerülöd a témát, az nem jó üzenet. Úgyhogy nagyon is van valami abban a lepontozott válaszban.

Ja én még azt is szoktam mondani, hogy ha majd nem élek már, én akkor is szeretni fogom. És hogy akik ennyire szeretik egymást, azok haláluk után is együtt lesznek. Ez megnyugtatja, és ezt tudom hitelesen kommunikálni.

2015. jan. 3. 14:38
 13/15 A kérdező kommentje:

Akkor félreérthető voltam. Nem bőgöm el magam attól, hogy ilyeneket kérdez, elmondom neki azt, amiben én hiszek, és próbálom megnyugtatni.

Csak belesajdul a szívem, hogy már 5 évesen ilyenektől fél.

2015. jan. 3. 15:03
 14/15 anonim ***** válasza:
Buta lenne, ha nem félne. Mindenki fél a haláltól, ez természetes dolog, másképp nem próbálnánk elkerülni, hogy idő előtt bekövetkezzék. De oldhatod a félelmét azzal, ha te magad elfogadod, hogy igen, mindannyian meg fogunk halni. Ha el tudod dönteni, hogy miben is hiszel valójában :) az se hátrány. A lényeg viszont nem az, hogy meghalunk, hanem ami addig történik.
2015. jan. 3. 15:09
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem tuti nem mondja senki a gyereknek, hogy holnap meghal. Hol írtunk ilyesmit?
2015. jan. 3. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!