Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, hogy a lányom...

Mit csináljak, hogy a lányom változatosabban étkezzen?

Figyelt kérdés
2,5 éves a Lányom és elég rossz evő. Ezalatt azt értem, hogy többnyire csak kenyeret és édességet akar enni. Minden étkezésnél kenyér, kenyér, kenyér. Eddig legalább megkenhettem vajjal, májassal... felvágottat tilos rá tennem... de kb. 1 hete már meg sem kenhetem, csak üresen, esetleg majonézbe mártja. Délben bele sem szagol a főtt ételbe. Esetleg ha jobb napja van a tésztával tálalt ételeket megeszi, de semmi mást. Édességet csak mértékkel kap, ez azt jelenti, hogy egy nap 1 tejszelet, esetleg puding. Az édességet enné, de úgy lett szokatva, hogy csak ennyi a napi megengedett. Újabban gyümölcsöt sem fogad el, eddig azt legalább ette. Gyerek orvosnak már említettem, de annyit mondott, hogy majd az óvoda meghozza a változást. Attól félek, hogy ez az egyoldalú táplálkozás teljesen legyengíti. Akármit próbálunk nem hat rá. Valakinek hasonló tapasztalat, vagy bármi ötlet? Köszönöm!

2015. jan. 2. 12:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányomnak volt egy időszaka, amikor csak nutellás palacsintát volt hajlandó enni. Mondta az orvosnak, hogy mi van. Azt mondta azt egyen, amit szeretne, majd megunja. Na,ő nem akarta megunni, úgyhogy végül megelégeltem és beszüntettem a palacsintaevést. Elétettem az ételt, persze nem akarta megenni, de végül amikor már nem bírta tovább megette az, amit kínáltam. Egyébként próbáltam némi humort belecsempészni a dologba. Mindig valami különlegességgel álltam elő: mosolygós arcot formáztam belőle, vagy nagyon szereti a robotokat és a madarakat, úgyhogy mondjuk a főzelékbe a szaftot egy robotfejként csöpögtettem rá. A reggelinél meg dínókat csináltam a szendvicsből. Az nagyon tetszett neki, hogy megehette a lábát, fejét, fülét... Én is aggódtam amiatt, hogy esetleg alultáplált lesz: unokatesóm kisfia is nagyon rossz evő volt. Ő csak kakaót volt hajlandó inni (és enni), semmi mást! Húst sem , csak egy-két falatnak kiszopogatta a szaftját.Egy idő után , amikor már kórosan sovány lett, elvitték az orvoshoz, ki mondta, hogy súlyosan alultáplált a kisfiú. Ő az óvodában kezdett el rendesen és változatosan enni, de az anyukája nem is foglalkozott a probléma megoldásával.
2015. jan. 2. 13:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod. Nálunk is volt, hogy bejöttek ilyen praktikák egyszer-egyszer, de nem hozott végleges megoldást. Azt gondolná az ember, hogy egy olyan családnál ahol pici koruk óta kialakult napirend van (van egy 8 hónapos húga), mindig együtt étkezünk, közösen leülünk stb... ott nem alakulhat ki ilyen probléma, és mégis...Azt nem értem, hogy nem kívánja meg ahogy mi eszünk, legalább, hogy megkóstolná. Annyira rossz érzés mikor esszük a főtt kajákat ő meg üres kenyeret majszol. :( Próbáltam már, hogy nem adok neki kenyeret, de akkor meg semmit nem eszik. Lehet nem vagyok elég kitartó, de amikor már estig semmit nem eszik csak meg kapja a kenyeret. Kíváncsi vagyok az oviban tényleg megeszi e majd amit a többi.
2015. jan. 2. 13:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha tudja, hogy előbb-utóbb megkapja, amit akar, akkor nem fog mást enni. :)
2015. jan. 2. 13:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Az èn kisfiam 2 èves. Ha rajta múlna 2 falatnàl többet nem enne. Bezzeg èdessèget bàrmennyit.

Van egy taktikàm, bàr kètsègtelen hogy nem a legjobb de működik.

Elèrakom az ebèdet eszik belőle 2 falatot, próbàlkozom egy kis ideig mèg de vagy elnöki a kezem vagy csak mondja hogy ne ès elfordul.

Nna ekkor előveszem a tabletet ès mesèt indítok neki.

Úgy megeszik 2-3 fogàsos ebèdeket így hogy èszre sem veszi.

Kètsègtelen hogy nem ez a legjobb módszer ès idővel leszoktatom róla, de most csak így eszik. Màskülönben kb. a fiam is el lenne fèl szelet üres kenyèrrel egèsz nap.

2015. jan. 2. 13:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Szeritnem előbb utóbb ráun majd, lehet még egy két hét eltelik, de aztán jön majd valami más ami megizlik. Nálunk is volt ilyen csak joghurttal és csak egy bizonyos márka volt a jó, szinte egész nap ette volna, aztán azóta sem néz rá......
2015. jan. 2. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!