Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire normális, hogy egy...

Mennyire normális, hogy egy 17 hónapos pici elszámol ötig?

Figyelt kérdés

A szomszédunk kisfiáról van szó, nagyon meglepődtem eddig is okosnak tűnt mindig is, na de ma mondta neki az édesanyja kisfiam számoljunk, és a pici mondta egy-kettő-három-négy-öt közben az ujjaival is mutatta.

Azért ilyen okos mert a nagyobb testvéreitől eltanul mindent?

2014. dec. 30. 17:36
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Nem rendkívüli. Ez igazi számolás, mechanikus. Csak jól tudja, mert sokat hallotta, azt tudja, melyik után mi jön.
2014. dec. 30. 17:39
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Bocsi: NEM igazi számolás.
2014. dec. 30. 17:39
 3/10 anonim ***** válasza:
30%
normális dolog! ebből látszik hogy sokat foglalkozol a picivel!
2014. dec. 30. 17:40
 4/10 anonim ***** válasza:
85%

teljesen normális. Volt valami Nyuszis leporellónk, másfél évesen szólt, ha kihagytam belőle... mondjuk az enyém előbb beszélt, mint járt :)

Szivacs az agyuk :)

2014. dec. 30. 17:42
 5/10 JanoviczkiFerencné ***** válasza:
18%
Szia az enyém is számolt és ismerte a betűket már másfél évesen. Most két és fél éves, sokat nem fejlődött ezen a téren, de sokkal "okosabb" mint a kortársai, már oviba jár, mert szóltak a bölcsibe, hogy vigyem inkább oviba, mert neki már foglalkozások kellenek. És tényleg jól érzi magát. Annak idején énis megijedtem egy kicsit, de úgy tűnik, hogy semmi gond, érdeklik a betűk, számok, könnyen tanul mondókát,éneket. Sose fejlesztettem direkt ez irányban, de ha kérdezett (pl. egy betűt, szót), akkor válaszoltam.
2014. dec. 30. 17:43
 6/10 anonim ***** válasza:
48%
Sok ilyen gyerek van. Azoknak hihetetlen akiknek a gyerekük nem beszél még két éves korban sem.
2014. dec. 30. 17:44
 7/10 anonim ***** válasza:
39%
Nem tudatosan csinalja, csak tanitjak ra, kislanyom is a tavaly volt 1 eves es 4 honapos, en szamoltam tizig, es o mutatta az ujjain a szamokat, de ez nem jelenti azt hogy erti is mit csinal es miert...
2014. dec. 30. 17:49
 8/10 anonim ***** válasza:
67%

Nem mindennapos, de nem is rendkívüli. Sok gyerek mond már szavakat vagy akár 2 szavas "mondatokat" is ennyi idősen, őket be lehet tanítani a számokra sorban ugyanúgy, mint egy mondókára. Viszont szintén sok gyerek még nem mond semmit ilyenkor, ők sem butábbak, mint a korábban érők.

Könnyen lehet, hogy a nagytesóitól tanulja, az én kislányom is rengeteg dolgot eltanult a bátyjától, többek között a mechanikus "számolást" is.

2014. dec. 30. 18:11
 9/10 anonim ***** válasza:
79%
Nem érti, csak úgy tudja, mint egy verset, mesét... Mi után mi jön. Épp így tudná az "Erdő szélén házikó" c. mondókát is, mutogatással. Nincs még különbség.
2014. dec. 30. 19:39
 10/10 anonim ***** válasza:
A kislányom is másfél évesen elszámolt 5- ig, nem azért, mert okos, hanem mert a nagytesótól eltanulta,
2014. dec. 30. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!