Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogos a büntetés (iskola)?

Jogos a büntetés (iskola)?

Figyelt kérdés
Lányom elsős, átlagos evő, de a menzaételt nehezen eszi meg. Az iskolában egyik nap tejbegríz volt, azt bent nagyon nem szereti, de az egyik o.társa ötletére összekeverte a tetején lévő kakaót a grízzel, és megette majdnem az egészet. Csakhogy közben meglátta a tanító néni, és azt mondta, hogy így gusztustalan, és fekete pontot kapott a magatartástáblán.
2014. dec. 22. 22:34
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Mint írtam, volt már nézeteltérésünk ezzel a tanító nénivel, semmi kompromisszumkészség nincs benne. Más szülők is erre panaszkodnak, de senki nem mer konfrontálódni vele. Mi próbáltuk, jól meg is sértődött.

Most hazaküldte a műanyag gyerekfogast (110-es a mérete, még itthon is a közepes méretű gyerekfogasra akasztom a ruháit), hogy januártól vigyünk felnőtt fafogast. De minek? Miért nem jó, ami bent volt?

Év elején balhézott, mert mi és még egy család nem akarta befizetni a reggelit és uzsonnát, csak az ebédet. Végül csak mi maradtunk a menzánál, mindenki més napközit fizet, így emiatt is ferdén néz rá(nk). Én viszont szívesebben csomagolok a gyereknek, mint éhesen maradjon, mert nem eszi meg az ételt. Hozzáteszem, időközben a gyerekek 80%-a kap valami egyebet a reggeli és uzsonna mellé, mert vagy nem elég az étel, vagy vacak.

2014. dec. 22. 23:31
 12/20 anonim ***** válasza:
53%
Miért nem viszed el egy _normális_ helyre a lányod? 6 évesen tegyék rögtön tönkre? Tényleg ezt akarod?
2014. dec. 22. 23:35
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

ide a fekete pontot! nem gusztustalan, hanm finom... kikérem magamnak :)

komolyra fordítva, nekem ez az a pont amikor mennék az igazgatóhoz

2014. dec. 22. 23:43
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki nem összekeverve eszi??? Bocsánat, de én ezen akadtam fenn. Senkit nem láttam még nem így enni, pedig jó pár évig voltam menzás. A helyedben nem hagynám annyiban.
2014. dec. 23. 00:20
 15/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a tanító néni apenia dolorosában szenved. Más magyarázatot nem találok erre a hibbant viselkedésre.
2014. dec. 23. 00:20
 16/20 anonim ***** válasza:
43%
Elsőkörben beszélnék a tanítóval, hoyg ez így történt e mert kétlem. A gyerekeknek élénk a fantáziája. Én pl mindig így eszem a tejbegrízt szerintem csak így jó.
2014. dec. 23. 00:27
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen fordulj az iskola vezetöjéhez, mert az ilyen tanító nem alkalmas arra, hogy (föként ilyen kicsi) gyerekekkel foglalkozzon, Ha az igazgató nem reagál, akkor a felettes szerveket keresd meg a gyereked és a többi gyerek érdekében.

Ha netán emiatt a gyereknek problémája lennen késöbb az iskolában, még mindig tudsz váltani.

2014. dec. 23. 08:06
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de ezen jót röhögtem.

Mi is összekeverve esszük meg, amíg a tányérban van, nem köpködi, nem keni vele össze a terítőt, nem köpi bele a vízbe, addig nem gusztustalan. Ez a tanító néni agymenése.

Emiatt nem mennék be külön, de a következő találkozáskor megemlíteném neki.

2014. dec. 23. 12:09
 19/20 anonim ***** válasza:
Mi itthon mindig összekeverjük... eszembe nem jutna, hogy ez gusztustalan. Nem lehet, hogy tényleg gusztustalankodott a kajával, és azért böntették meg? Ha valóban csak az összekeverésért, akkor egyáltalán nem jogos.
2014. dec. 23. 12:16
 20/20 anonim ***** válasza:
77%

Beszéld meg a lányoddal, hogy nyugodtan keverje össze legközelebb is, akkor is, ha a tanítónéni fekete pontot ad. És mondja meg neki, hogy az anyukája megengedte!!!

Ez megnyugtatja a lányod, leveszed róla a felelősséget. A kedves tanítónéni meg majd beszél veled, a felnőttel és nem egy elsőst b.a.sz.o.g.a.t.

2014. dec. 23. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!