Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyed után vagyok, megszünt a...

Gyed után vagyok, megszünt a munkaköröm, felajánlott egy másik "rosszabb" állást, de nem fogadtam el. Ez után mi jön?

Figyelt kérdés
Ragaszkodik, hogy én mondjak föl, hogy ne kelljen fizetnie. De én nem mondok föl. Most mi fog történni?
2014. dec. 15. 22:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%

ha nem mondasz fel akkor elfogadod a munkát és csinálod... :) vagy maradsz otthon gyesen.

gondolod ki fog rúgni miután kifizeti a szabijaidat és tudna más munkakörben alkalmazni?

őszintén szerintem örülj neki, hogy korrekt a főnököd és felajánlott egy másik állást. én munkahelyem úgy ahogy van megszűnt, januárban lejár a gyesem és nem találtam még állást... :(

2014. dec. 15. 23:16
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem minden fekete vagy fahér. Hidd el, ide nem akarnál visszamenni, mert 2 nap alatt kicsinálnának és én sírva mondanék föl, mint ahogy sok kollégámmal megtették már. Pláne engem, aki megmerte tenni, hogy szült, ezért nagyon a bögyükbe vagyok. Nem ismered a helyzetet, ne ítélkezz. Nekem is kell a munka, 3 gyereket nevelek, de az is kell, ami megillet törvényesen. A fizetés felét ráadásul feketén kaptam, ezáltal a táppénzem, gyed és minden sokkal kevesebb volt. Csupán egy dologot írtam le, hogy jobban megérts. Nem lehet ilyen könnyedén és a tények ismerete nélkül ítélkezni.
2014. dec. 16. 08:56
 3/12 anonim ***** válasza:
Sajnos vagy elfogadod, vagy keresel másik munkát, sajnálom, hogy ilyen rossz helyzetbe kerültél, rengeteg ilyen cég van sajnos.
2014. dec. 16. 09:25
 4/12 anonim ***** válasza:
hogyhogy nem lehet tények nélkül ítélkezni? törvény van, bármilyen is a munkahelyed, rád is az vonatkozik. így hát mivel nem fogadtad el az állást, fel kell mondanod. vagy mégis elfogadod. nincs több lépés, nem tudod kijátszani, hogy ő rúgjon ki...
2014. dec. 16. 10:28
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha a végzettségednek megfelelő munkakört ajánlott fel, akkor ő van lépéselőnyben. Ha nem, akkor te. Minden attól függ, hogy miben "rosszabb" az a másik állás.
2014. dec. 16. 18:30
 6/12 A kérdező kommentje:
Pontosan ez az, törvény van. Ami szerint nem vagyok köteles elfogadni, ha 5 szar állást ajánl fel, 5-ször utasíthatoom vissza. Neki van foglalkoztatási kötelezettsége, nem én miattam szünt meg a munkaköröm. Ügyvéddel felvettem a kapcsolatot. A végzettségem persze, hogy megvan, hisz ez a pozi jóval "alacsonyabb" mint az enyém volt. Köszi a válaszokat.
2014. dec. 16. 22:09
 7/12 anonim ***** válasza:

A törvény szerint most már sajnos fel is mondhat neked, úgyhogy lényegében mindegy is, hogy ki mond fel kinek. Ez esetben neki kell egyébként.

Ezt úgy fű alatt apróbetűben fogadták el kivételként. Miszerint a nőt vissza kell venni, de! ha nincs a végzettségének megfelelő üresedés, akkor el is lehet bocsájtani.

Sokan ágálnak majd, de higgyétek el, hogy így van, engem 2 éve rúgtak ki így, akkor alaposan utánajártam.

Egyet tehetsz, ha elég régóta dolgoztál ott, akkor semmiképp ne hagyd a végkielégítést.

Egyébként végső esetben én elfogadnám, legalább beleírod az önéletrajzodba, hogy dolgoztál, ha akár 1-2 hónapot, akkor is. Ha éveket otthon voltál, és kicsi gyereked van, szinte lehetetlen elhelyezkedni, ezt is tapasztalatból mondom.

2014. dec. 16. 22:25
 8/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, újra olvastam a kérdésedet. Szóval, ha jól értem, pont azért nem akar ő felmondani, mert nem akarja kifizetni a végkielégítést? Pedig ciki, neki kell felmondania, mondván, hogy az állásodat betöltötték. Rosszabb állást nem vagy köteles elfogadni.
2014. dec. 16. 22:26
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha már van ügyvéded, gondolom ő is azt tanácsolta, hogy ne te mondj fel. Ilyet nem lehet kikényszeríteni. A közösbe se menjél bele. Neki kell felmondania, és jár a végkielégítés!
2014. dec. 17. 03:13
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen, a munkajogász is ezen a véleményen van. Neki kell felmondania, ha nem fogadom el a felajánlott állást, legyen az akármi. Ez esetben jár a végkielégítés.
2014. dec. 17. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!