Közel 6 éves kislánynál mi váltja ki a makacskodást, hisztit? Hogyan kezelhető?
Figyelt kérdés
Mostanában nagyon hisztis lett a lányom,ha nem tetszik neki valami csapkod,hisztizik,felesel,ha nagyon belelovalja magát ordít,toporzékol.Kicsinek a figyelemelterelés használt,nem volt nagyon durva eset,következetes voltam vele és megoldottam szépen.De ez most más,dacos,pofákat vág,ha olyanja van pl ma reggel szépen megkértem tegye a poharát az asztalra,úgy,hogy ne érje el öccse,erre nem vitte,hanem inkább odaadta neki,persze a kicsi nyalogatta,de a nagy beteg most,a kicsi meg két hétig volt és nem szeretném,ha újra az lenne.Erre lecsapta a poharát az asztalra.Mikor már másodszor mondtam neki.Legtöbbször öltözésnél csinálja,mert utál öltözni.Van,hogy éjjel felébred,sír,próbálom megnyugtatni,de egyre hangosabban sír,kértem halkabban csinálja,kihozom szobából,nehogy felébredjen a kicsi,d annál hangosabb,úgy érzem direkt,de nem mondja mi baja,rosszat álmodott e.Aztán persze bennem is felmegy a pumpa.Vagy feladatlapozunk,mert azt nagyon szereti,elmondom mit kell annál csinálni,aztán ha nem érti saját szavaimmal,aztán hogy én hogyan csinálnám.Na azt szentírának veszi és ha nem úgy csinálja bedurciz hogy nem sikerül nem is úgy akarta stb és elkezd ordibálni sírni.Meg ilyenek s nem tudom mit rontottam el,hogyan kezeljem,mert szép szó megnyugtatás nem használ.Ha nem foglalkozom vele(mert ugye tudom,hogy nekem szó a műsor)akkor képes órákig bömbölni.Ha fal mellé állítom,akkor ott bömböl.Utána mindig megbeszéljük a történteket,rámondja többször nem csinálja de újra és újra megtörténik.2014. dec. 15. 11:56
1/5 anonim válasza:
Szia! Ennyi alapján nyilván nehéz megítélni, de nekem az jutott eszembe, h nem lehet, h beköszöntött nála a kiskamaszkor? Múltkor olvastam erről egy cikket, és ahogy leírtad, nekem arról az jutott eszembe. Itt egy ezzel kapcsolatos cikk: [link]
2/5 A kérdező kommentje:
köszi..elolvastam...és tényleg :-(
2014. dec. 15. 12:33
3/5 anonim válasza:
Az én lányom is ilyen volt 6 éves kora körül. Ha olyan hangulata volt (otthon az esetek 80%-ában, nyilvánosan mindig tökéletes volt a viselkedése :)), akkor direkt ellenkezett, feleselt, flegmán beszélt, ha valamire megkértem, juszt is ellenkezőjét csinálta. Volt jópár veszekedés, vita, büntetés, de hogy megnyugtassalak, ez sem tart örökké. Ő 7 éves kora előtt kicsivel változott vissza, persze azóta is vannak összezördüléseink, de közel annyi, mint ebben a korszakban. Ha belegondolok, mi vár rám majd az igazi kamaszkorban, most legszívesebben megállítanám az időt. :)
4/5 anonim válasza:
Mennyi idős a kicsi? Nálunk 7 a nagylányom és a kishúga 21 hónapos. Azt vettem észre, hogy a nagy irtó féltékeny kezd lenni a kicsire, teljesen új allűrjei vannak, hasonlóak a tiédhez, bár szerencsére alvászavara nincs. Most fogom megkapni Karácsonyra a férjemtől a Testvérek féltékenység nélkül című könyvet, remélem megoldást találok majd a problémára. Nem lehet, hogy nálatok is bejátszik némi féltékenység???
5/5 anonim válasza:
Lehetséges h most bukik ki a nagyobb gyerkőcön a testvérféltékenység, és/vagy a nagyot érhette valami érzelmi megrázkódtatás, amiről nem tudtok még.
Látatlanul ennyiből nehéz biztosat mondani.
Egyébként meg kicsit csősztat a linkelt cikk. A kiskamasz az kiskamasz, a kisiskolás meg kisiskolás korban van, ennyi. Az 5-6 évesek többsége teszteli a határait, immár tudatosan, ezért jelenik meg ekkortól a "szemtelenkedés" felnőttekkel szemben. (Míg 1-3 évesen, a dackorszakban ösztönösen ellenkezett.)
Legyél következetes, olykor tudj kompromisszumot kötni a picurral, és maradj meg egyúttal szerető szülőnek, ez a további javaslatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!