Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek ezt kinövi vagy...

Szerintetek ezt kinövi vagy hogyan kezelhető?

Figyelt kérdés
2,5 éves fiam borzalmas eleven. Elmegyünk valahova 2 percig nem tud játszani semmivel, állandóan megy...ha mondok neki valamit direkt az ellenkezőjét csinálja, nem fogad szót, hisztizik. Egyszerűen már ki vagyok , azt érzem hogy lejárat. Már büntetésképpen hazamentünk, de az sem állapot, hogy ha nem megyünk sehova. Hogyan tudom kezelni? Már a hiszti miatt ki is kapott, de semmit nem ér, semmit. Nagyon el vagyok keseredve, azt érzem, hogy nem birok a gyerekemmel, pedig nem vagyok puhány! :(((((
2013. máj. 20. 13:21
 1/5 anonim ***** válasza:

nem jól kezeled sajnos. hisztire nem el kell verni, hanem nem kell rá figyelni!

nagyon kíváncsiak még ilyenkor, ebben támogatni kell őket! nem azért kell elmenni valahova, hogy ellegyen, hanem azért, hogy felfedezze a világot! tessék menni utána, és mondani, hogy mi micsoda, mit mire használunk, mi mire való! így tudod kielégíteni a kíváncsiságát!

ez életkori sajátosság, a gyerekek már csak ilyenek, nincsenek el, nem lehet leültetni őket órákra, hogy mi phenjünk. majd könnyebb lesz, ahogy megtapasztalja a világ nagy dolgait :)

2013. máj. 20. 13:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Az hogy nagyon eleven az normális.

Amit leírsz is normális, de nem növi ki, ezt kezelni kell, vagy is nevelni a gyermeket.

Semmi esetre sem ráhagyni.

Az persze, hogy nem megoldás, hogy sehova nem mentek.

A megoldás, hogy bünteted.

Pl elmentek egy másikhoz játszani, és nem fogad szót akkor fogod haza mentek. Ha hisztizik normális, mert dühös, legközelebb nem fog hisztizni.

Ha elrohangál a boltban haza mentek, ott hagyod amit akartatok venni és haza mentek.

2013. máj. 20. 13:26
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Már ezt is csináltuk, hogy nem figyelek rá, tudomást sem veszek a hisztiről, viszont azért az utcán próbálja az ember csitítani, meg akkor is csinálja és csimpaszkodik rám, toporzékol, ha nem figyelek rá. Egyébként alapból allergiás vagyok, ha egy kis gyerek hisztizik. Biztos emiatt is válok ilyenkor feszültté én is.
2013. máj. 20. 13:26
 4/5 A kérdező kommentje:
A bolti vásárlásnál hála nincs gond (kopp-kopp-kopp), hanem inkább az hogy kötekedik. Egyszerűen kész vagyok! Már várom, hátha az óvodában egy kicsit alakul, mert én már a padlón vagyok.
2013. máj. 20. 13:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Kisfiam 2 es fel evesen ugyan ilyen volt leszamitva a hisztit mert szerencsere ebbe meg nem volt reszunk eleg jol elfogadja a dolgokat ha valamit nem lehet (na de ami kesik nem mullik). Viszont nagyon eleven barhova mentunk rohangalt, nekiindult a nagyvilagnak, mindnehol pakolt volna. Ot pl. a jatszoteren sem kototte le sem a hinta, csuzda, homokozo csak a rohangalas. Uj helyen sem kotottek le az ottani jatekok csak a joves-menes. Nem akarlak "elkeseriteni" de most 3 eves mult februarban es meg mindig ilyen. Megyunk utanna ezerrel. :) Meg mindig ott tartunk, hogy ha elindul akkor vagy megall ha szollunk neki vagy nem igy keszenletbe kell lenni ha netan nem allna meg.
2013. máj. 20. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!