2 éves kisfiam már több helyen szőrösödik. Nem korai még ez?
Én is elképzelhetőnek tartok hormonális problémát, bár nem vagyok orvos. Igen ritka eset a hormonok túlműködése kisgyermekkorban, de mivel óvodás korosztály a szakterületem, tudomásomra jutott egy olyanfajta kivételes eset, amelyben 5 éves kislány menstruált (nem hormonok túlműködése). Tehát orvoshoz vinni, mielőbb.
Egészen más oka van ,hogy születéskor az újszülött leánycsecsemő hüvelyéből kis mennyiségű vér folyik: ez születési menstruáció és egyszer - az anya nemi hormonjai hatására. Szinte minden leány újszülöttnél jelentkező természetes jelenség. Ezt leszámítva viszont a 9 éveskor előtt megjelenő menstruáció korai nemi hormontermelődésre utal, ami probléma!
A szőrösödés 10 éves kor előtt szintén ritka és esélyesen hormonális eredetű probléma, bár nyilván rassztól is függ: délebbre, főként fekete afrikaiak korábban érnek. De nyilván a ti esetetekben másról van szó, nem genetikus oka van.
Elnézést, lemaradt egy "i" betűm:
"NEMI hormonok túlműködése"
Vidd orvoshoz.
Előfordul, főleg ha az anya fogamzásgátlóval tömte magát a terhesség előtt évekig. Általában ha a nőknek felírják, ezeket a dolgokat a dokik elfelejtik megemlíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!