Vajon mi lehet az oka, ha egy kisgyerek nem szereti ha puszilgatják, ölelgetik, még ha az anyukája teszi, akkor sem?
Szerintem nem egyedi az eset. :)
Az én fiam sem szereti, ha agyonpuszilgatom (sajnos :)). Van hogy olyan a hangulata, hogy bármeddig dédelgethetem, de sokszor van hogy elhúzódik.
Barátnőm kislánya szintén ilyen. Ebből én azt a következtetést vontam le, hogy nem mindegyik gyerek szereti ezt és kész.
Szóval szerintem ne aggódj ezen.
En utaltam ha kiskoromban puszilgattak es viszont is, ezert a szüleim mindig azzal jöttek hogy nem is szeretem őket mert sosem bújok oda hozzajuk, sosem adok puszit magamtól, stb. Mindig próbáltak rávenni. Szerettem őket, de valamiert nekem ez nem jött magamtól.
Felnőttként kimondottan zavar pl ez a baráti pusziszkodas, olelkezes. Jobban szeretem csak azt, hogy szia, szia., valamiert szorongok, ha puszit ad vki. Egyedül a férjemtol természetes hogy megölel, megpuszil, meg a gyerekemtol, tőlük esik jól, es viszont is. Más esetben kimondottan zavarban vagyok, es pl a tv-ben idegesít is a sok megjátszo ömlengés, egymás karjaiba hullunk azzal is, akit ket perce ismerünk.
Nem tudom ez nálam miért alakult igy, ilyen fajta vagyok, vagy a kényszerítés hatása ez, de nem mondom hogy jo dolog. En jobban örülnek, ha egy kicsit közvetlenebb lehetnek, ha jobban ki tudnám mutatni az érzéseimet, de nem jön ez magátol.
Vannak ilyen típusú gyerekek, nincs ebben semmi különleges. Az én fiamat babaként még lehetett puszilgatni, de amikor elkezdett önállóbban közlekedni - szóval amikor már képes volt mindenfelé totyogni -, akkor már zavarta, ha ölbe akarják venni és puszilgatni, mert ment volna állandóan ezerfelé. Most hét éves, és most sem szereti, ha agyon van puszilgatva, bár néha odajön magától, és ad egy puszit, és ő is kér, de azt kimondottan utálja, ha valaki ölbe veszi, és össze-vissza puszilja, ezt nekem sem hagyja.
Ha belegondolok, én is ilyen gyerek voltam, utáltam, ha puszilás közben rámszuszogtak, ha összenyálaztak (régen mindig le is töröltem a nyálas puszikat), sőt, ma sem szeretem. Nincs ennek semmi rossz hatása, egyszerűen csak nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!