Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért zavar másokat, hogy 21...

Miért zavar másokat, hogy 21 évesen 3 gyermekem van (lesz)?

Figyelt kérdés
Előre leszögezem,nem vagyok cigány!-sokan gondolták/gondolják ezt!
2010. jan. 31. 20:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Sok embert az zavar, hogy más okosabb, szebb, gazdagabb stb - vagy épp ugyanolyan, mint ő maga. Sokakat az zavar, hogy másnak több-kevesebb-ugyanannyi gyereke van, mint neki... Ne foglalkozz velük.

Engem is azért piszkáltak, mint az egyik válaszolót, hogy 32 évesen még miért nincs gyerekem?? Felháborodtak!

Most 34 vagyok, van 1 lányom - és mit kapok? miért nincs még testvére?? Egy gyerek nem gyerek!

Meg szoktam kérdezni, hogy neked jobb attól, ha nekem több gyerekem van?Több kenyeret kapsz a boltban?

Ha Te boldog vagy ( márpedig úgy tünik:) ), akkor ne engedd, hogy ilyen emberek rossz érzést okozzanak benned!

További sok boldogságot!

2010. febr. 1. 14:41
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
ez olyan mint a nyuszi meg a piros sapka..ha van akkor miert van ,ha nincs akkor meg miert nincs.Ha nektek ugy jo akkor legyen akar 10 ha fel tudjatok nevelni...figyelj az elet tul rovid ahhoz hogy azzal foglalkozz ki mit mond,elld az eleted ugy ahogy neked jo..a gyerek boldogsag-3gyerek 3x-os boldogsag:))Legyetek nagyon boldogok
2010. febr. 2. 23:20
 13/15 A kérdező kommentje:
sziasztok!köszi szépen a válaszokat :)
2010. febr. 3. 12:52
 14/15 anonim válasza:

Talán mert az van a köztudatban ha valaki nem cigó és úgy válal több gyereket, ez tükrözi az anyagi hátterüket, ergo jól élnek. És ez bizony sok embernek böki a szemét:)

Nálunk hasonló volt a szitu, 19 évesen mentem férjhez, akkor már volt egy érettségim, és estin párhuzamosan elvégeztem 2 szakmát. 3 suli eggyütt. A férjem, a szüleim, testvérem, azóta már én is diplomások vagyunk, 23 évesen szültem a 3. gyerekemet. Voltak kedves megjegyzések..."egy gyerek nem gyerek, kettő gyerek büntetés, 3 gyerek ajándék" -gondoltak ilyenkor az ingyen tankönyvekre ami egy saláta, és év végén le kell adnunk belejegyzés nélkül vagy ki kell fizetni...na de már ha úgy kapjuk hogy tele van firkálva..ezt nem is vesszük igénybe, inkább megveszem.

Mi a segélyre nem vagyunk jogosultak.

Azt viszont tudd hogy ha most nem tanulsz, 3 év múlva már nem fogsz nekiállni, nekem nagyon sok minden ráment, de megérte, saját kis üzletem van és már nem kell tanulnom. Ha otthon vagy a 3 gyerekkel, lassan a szókincsed is elvész, iskolás gyerekekkel akikkel már seggelni kell, leülni velük tanulni, na ő mellettük már nem lesz időd.

Feltételezem hogy csak GYES-t kapsz, még egy szakmai irányú 5 hónapos tanfolyam mint egy eladó képzés sincs 100 ezer ft alatt. Ezt pedig rohadt nehéz kikalkulálni a segélyből. Min. addig míg jár a gyes, és a kismamáknak kedvezmény jár pár iskolába addig kellene tanulnod.

Egy iskolás gyereknek már igényei vannak, szép tanszerek, márkás ruha, kirándulás, sítábor.

Mire kell, ezt meg kellene teremteni. Ehez még egypár éved van, úgy 3-4 talán. Na ehez kell tanulnod, és ha ennyire zavar más véleménye, így más is láthatja hogy nem a vakvilágba szültél 3 gyereket.

Én emlékszem rá hogy ilyenen nem is gondolkodtam hanem egy évig a megoldását kerestem annak miben járulhatok hozzá én ahoz hogy a családom segítségére legyek anyagilag...hogy ki mit szólt hozzá, arra nagy ívben tettem. Ezek a megnyugtatások felületesek, neked kell magadon segíteni, ettől még nem nyugszik meg a lelkiismereted....pedig biztos vagyok benne hogy az igazolásokat várod és ez áll mögötte, mondom átéltem.

De ez a nem akarok tanulni duma??? Végülis mit akarsz akkor csinálni? Így nem lesz melód sem.

40 évesen pedig már nem sok értelme van, több mint 20 évesek lesznek már.

Elnézést hogy egy kicsit kiakadtam, de ez amit úgy hívnak hogy felelőtlenség, gondolom ezért is magyarázod a bizonyítványod.

2010. febr. 5. 13:17
 15/15 A kérdező kommentje:

köszi a válaszod!

most kivételesen alszanak a gyereke így be tudtam nézni.meg persze nézelődök mit lehet tenni,mit nem,hogy még tanulhassak,mert ha jol megnézted én nem azt írtam,hogy nem akarok tanulni,hanem azt,hogy nempont most,mert egyenlőre a kicsi annyi energiámat kiveszi,hogy örülök ha 3-4,esetleg 5 órát aludhatok.ha már átalussza az éjjelt,ami pár hónap akkor majd szeretnék..fogok is tudni,épp tegnap néztük milyen lehetőségeim vannak/lesznek,ehhez persze a páromra is szükségem lesz,mivel amig tanulok addig kicsit több segítséget kell kérnem tőle.

egyébként nem haragszom,hogy kiakadtál,semmi okom rá,de ettől függetlenül tényleg nem azt mondtam,hogy egyáltalán nem akarok már tanulni és nem is felelőtlenségből vállaltam el őket.

2010. febr. 5. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!