Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves fiúnál mire figyeljek...

2 éves fiúnál mire figyeljek vizeletvizsgálati minta vételekor?

Figyelt kérdés
Kaptunk a gyermekorvostól egy kémcsövet, amibe vigyük majd a vizeletet... arra gondoltam, hogy előtte este a kádban álldogálva mindig szokott pisi jönni, akkor majd elkapjuk az eseményt és kész is. De itt nem kell figyelni, hogy éhgyomri, reggeli vizelet legyen, mint a felnőtteknél? Vagy örüljek, ha tudok vinni bármilyet is?
2014. dec. 7. 16:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindenképpen reggeli vizelet kell. Vegyél vizeletgyűjtő zacskót a gyógyszertárban. Reggel felkelés után mosd le alaposan, és ragaszd fel a zacsit. Esetleg próbáljátok meg reggel hamarabb kelteni, hátha nincs még a pelusban a reggeli pisi, és zuhanyoztasd le, lehet akkor fog is pisilni. Lényeg hogy le kell mosni előtte, nehogy szennyezett legyen a vizelet, és több órás minta biztos hogy nem jó.
2014. dec. 7. 16:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Itattam sok vizet a gyerekkel, aztán ráültettem a bilire és egyik pohárból a másikba jó hangosan csorgattam a vizet.

Egyik gyerekemnél sem kellett sokat várni az eredményre.

2014. dec. 7. 16:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én nem reggeli vizeletet vittem, mert egyszerűen nem tudtuk megoldani, hogy azt sikerüljön levenni. Az orvos azt mondta, hogy akkor nem muszáj reggelit vinni. És mivel tartogatni sem szabad (mi délután mentünk hozzá) hűtőben sem, ezért azt javasolta, hogy ott pisiltessük meg a kórházban. Domesztosszal és tűzforró vízzel kifertőtlenítettem a bilit, betettem egy steril zacskóba. A kórházban pisi után átöntöttük a kémcsőbe.
2014. dec. 7. 16:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Én vizeletgyűjtő zacskót szoktam venni a patikában, azt ráragasztom (majd rá a pelus), aztán várom a csodát. Ha szerencsém van, 5 perc, ha nincs szerencsém, akkor több mint egy óra.

Én friss pisit vinnék a helyedben, hiszen egy már megállott pisi sok felesleges bajhoz vezethet.

Ha reggel adod le, akkor reggeli pisit vigyél, és ne tartogasd.

Mi rendszeresen járunk vese-dr.nénihez (nefrológia), ő nem is engedi, hogy otthonról hozott pisit adjanak le a betegek, csak és kizárólag ott lehet pisilni, majd egyből leadni, és már nézik is és tenyésztik is ki. (heim pál)

Ha szobatiszta a fiad, akkor ültesd egy totál steril bilire, ha nem, akkor vegyél ilyen vizeletgyűjtő zacskót, nincs 100ft, de többet vegyél, ha esetleg elrontanád a feltételét.

És pisilés előtt mosd le betadinos vattával a fiad kukacát, hogy teljesen tiszta legyen.

2014. dec. 7. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!