Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nálatok szokás a rokongyerekek...

Nálatok szokás a rokongyerekeknek is ajándékot venni minden alkalomkor? (mikulás, karácsony, névnap, születésnap stb. )

Figyelt kérdés
Sógornőméknek (párom nővéréék) van 2 gyereke,az egyik 5 éves a másik 2. Párom és az én oldalamról is csak ők a kisgyerekes család egyenlőre. Páromék is és mi is hárman vagyunk testvérek. Jelenleg mivel nincs több kisgyerek a rokonságban ,sógornőmék gyerekei elvannak halmozva ajándékokkal ( anyósómék,másik nagyszülő, párom bátyjáék, mi stb). Ezzel nincs is baj, csak úgy veszem észre hogy ők rendesen el is várják ezt hogy minden körülöttük forogjon, és ugymond egy "ajándékozási verseny" is kezd kialakulni. Mi most költöztünk össze párommal 2 hónapja, ez lesz az első közös karácsonyunk is úgymond. Amíg otthon laktunk mindketten, nyilván több pénzünk maradt nem volt gond az ajándékozásokból , de így mostmár meg kell gondolnunk mire költünk be kell osztani a pénzt,félretenni stb. Karácsonyra is már elkezdtünk félretenni hogy azért egymást megtudjuk ajándékozni. Ráadásul a december nálunk egy olyan hónap hogy anyósom születésnapja is akkor van ( aki olyan hogy előre bejelenti mit szeretne kapni). Én nem tartom ezt jó ötletnek hogy ennyire elkéne kapatni sógornőmék gyerekeit. Mikulásra is pénzt kérnek kb 4000 ft-ot, és akkor a nevünkben átadják a gyerekeknek a csomagot. Tavaly például 8 csomagjuk volt külön külön a gyerekeknek ,mert mindenki "mikulásától" kapnak ajándékot. A karácsony pedig még csak ezután jön. Most viszont nekünk nem lesz úgy pénzünk így hónap elején erre, meg is mondtam páromnak , de erre ő azt mondta hogy akkor szól nővééréknek hogy vegyék meg a nevünkben a csomagokat és majd később odaadjuk a pénzt. Mert náluk ez szokás és megfognak sértődni. Nem vagyok irigy és nem sajnálom tőlük de úgy gondolom hogy előbb utóbb bővűlni fog a család, párom bátyjáék, az én testvéreim , és a mi részünkről is, szeretnénk gyereket majd. Akkor viszont x számú gyereknek mindnek kell venni ajándékot majd egyszerre, vagy akkor meg már csak a kivételezés lesz. Nyilván a saját gyerekemet fogom előtérbe helyezni, de nem is várnám el hogy most akkor mindenki költekezzen ,hiszen mindenkinek a saját gyereke a legfontosabb. Kövezzetek meg ha akartok de szerintem ez már túlzás.
2014. nov. 29. 13:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
En is sokallom a 4000-et a Miki csomagert....meg mi az, h a saját kézzel készített ajandekra húzzák a szájukat???Amikor az a legkedvesebb!! Ez sztm is pofátlanság. Ez megbeszélés kérdése, sztm igazad van, de ehhez a párod is kell.
2014. nov. 29. 14:47
 12/17 A kérdező kommentje:
Én nem szeretném megváltoztatni a szokásaikat,csak azt nem értem hogy náluk miért az a szokás hogy összedobnak fejenként x összeget és akkor a szülők abból veszik meg az ajándékokat a gyerekeknek. Mondván majd ők tudják mit szeretne a gyerek. Szerintük így nekünk is egyszerübb hogy majd ők letudják, csak hogy én nem így gondolom.
2014. nov. 29. 14:49
 13/17 anonim ***** válasza:
szerintem próbáld meg a Pároddal azt megbeszélni,hogy nem vagy ellene az ajándékozásnak,de azzal nem értesz egyet,hogy megmondják mennyi pénzt adjatok...te szívesen csinálsz saját kezűleg ajándékot vagy elmész a boltba és összeállítasz nekik egy csomagot. Amúgy nekem annyira fura,hogy lassan a Mikulásra is akkora ajándékokat kapnak a gyerekek, mi még anno csak csokit,narancsot,mogyit,VIRGÁCSOT :) kaptunk és nagyon tudtunk neki örülni
2014. nov. 29. 15:31
 14/17 anonim ***** válasza:
Utolsó, nehogy azt gondold, hogy fejenként 2000 Ft-ba a csokin, mogyorón, narancson kívül sokkal több fér. 2000 Ft-ot simán el lehet költeni egy mikuláscsomagra és nem lesz benne extrém drága dolog, csak átlagos, jó minőségű termékek. Persze, ha valaki ezt nem engedheti meg magának, akkor egy kis csomagot kevesebből is ki lehet hozni, de én lazán elköltöttem ennyit a csomagokra és semmi különös nincs bennük, nem is túl nagyok.
2014. nov. 29. 15:52
 15/17 anonim ***** válasza:
Nalunk a csaladba 5 gyerek van plusz a fiam. Szep is volna ha mikulasra ekkora osszeget koltenek es akkor meg hol a karacsony. Nalunk en szoktam osszeallitani a csomagot kis csoki, mandarin mogyoro fejenkent max 1000-1500 ft szerintem boven eleg. Karacsonyra meg kb. 3000 ft fejenkent. Termeszetesen a fiamnak tobbert. En meg soha nem mondtam senkinek hogy mekkora osszegert vegyen ajandekot sot mindig hangsullyozzuk egymasnak hogy nem kell nagy draga dolgot venni. Azokat mindenki vegye meg a sajatjanak
2014. nov. 29. 15:58
 16/17 anonim ***** válasza:
nálunk ugy van hogy névnapra én veszem meg az ajándékot a gyerekeknek anyukám nevében is mert anyukám dolgozik illetve gyerek tudja mit szeretne álltalában könyv 1100 ft szokot lenni és mindig átviszük megmutatni anyu meg kifizeti,idáig a karácsonyi ajánékot anyu vete de idén azt mondta vegyem én meg ő pénzt ad rá igy is jó mert én tudom a gyerek mit szeretne minek örülne ,de ez idén 5000 ft/gyerek ,mikulást anyu veszi biztos ,de az egy csoki szokott lenni ,és anak is örülnek ,mig aposom élt adig ő is pénzt adott karácsonyra és abol jó kis ajándékokat vetünk a gyerekeknek ,karácsonykor lementünk hozá és mindent elmeséltünk neki .
2014. nov. 30. 07:35
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekünk van 2 unokahugunk, és sokszor viszünk nekik valami kis apróságot, de azt szeretettel visszük, nem azért mert vissza is várunk ajándékot. Valamikor nekünk is hoznak. De jó viszonyban vagyunk, szóval nem problémázunk az ilyeneken. Szerintem ha valaki ilyenen pörög,akkor nem őszinte a kapcsolata se a sógorral, se a többi rokonnak.
2014. dec. 2. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!