Egyéves kisfiam nem hajlandó ülni a székében etetés közben. Meddig lesz ez még így?
Nekem is egy éves fiam van. Nálunk az segít, hogy mi mindannyian együtt eszünk. Meg van a fix helye a körben, és leül velünk együtt enni, beszélgetünk, szemezgetünk. Amíg csak ő eszik, unja és minden más érdekli. Ti szoktatok együtt enni? Tudom, amíg etetni kell, nem akkora buli, de én egy kanállal neki adok, aztán egyet én eszem. Így leköti a figyelmét a család, az események, és nem akar elmenni. A vége felé már türelmetlen, de tanulja, hogy akkor megyünk el, ha mindenki végzett.
A másik nagyon fontos dolog nálunk a rendszeresség. Napi 5 étkezés, 3 nagyobb, 2 kisebb, és azonos időben van. Pontosan tudja, mikor-mi következik, kb. mire számíthat és egyre kevesebb az ellenállás, valahogy szereti a kiszámíthatóságot. Sokféle étellel kínálom, sokféle ízt próbálunk, és mindig adok valamit a kezébe is, amin rágódhat, pl. kiflit a főzelék mellé, fasírtot, vagy a végén egy kekszet. Így a kezét is leköti.
Nem lehet, hogy a székkel van gond? Ilyesmit próbáltatok már?
Hat az utolso valaszat megneznem eloben hogy gondolja....orditas kozben hogy enne?
A valaszokra en is kivancsi lennek az enyem is igy eszik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!