6 éves gyerek éjszakai félelme? Másnál is előfordul ebben a korban? A lányom éjszakái pár hete elég ébredősek, úgy kezdődött, hogy azt vettem észre éjszaka, hogy ég a nagylámpa, ami sosem szokott, a lányom az ágyán ült, láthatóan félálomban volt.
Kérdeztem a lámpát, azt mondta, nem ő kapcsolta fel, de biztos ő volt, az öccse tök mélyen aludt. Azóta is minden éjszaka kétszer-háromszor kel, ott ülök mellette ilyenkor, mert azt mondja, fél, hamar vissza is alszik, de sokszor, mikor már meglépnék, megébred és kezdjük előlről, vagy átjön a nagyágyba, ott alszik, mint a bunda.
Előtte nem volt ilyen, néha ébredt, akkor is ültem mellette picit és ennyi volt. Lámpa ég a szobájukban, tesójával alszik. Mintha olvastam volna, hogy 6 éveseknél van egy ilyen szakasz. Másnál előfordult, mit lehet tenni, majd elmúlik?
Megkérdezném, mi volt suliban, oviban vele. Nem mesélt-e egyik társa valami hlyeséget, nem nézett-e olyasmit a tv-ben, mesében, nincs-e valami a szobájában (árnyék, bútor...) amitől most fél.
Én 25 vagyok, és néha megnézek egy-egy thrillert, vagy olvasok ilyesmit. Nappal tök jó, este is, de éjszaka nyugtalanul alszok, megriadok, vagy épp a barátom ráz fel, mert nyöszörgök álmomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!