Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kiszedjem a fogát vagy ne?

Kiszedjem a fogát vagy ne?

Figyelt kérdés

Kisfiam egyik első foga mozog, de nem vészes. Ma mutatta, hogy mögötte már ott a csontfoga. Hátul, teljesen ferdén. Anyósom azt mondja, húzzam, húzassam ki a tejfogát, mert így az új foga ferdén, csálén fog nőni.

Hajlanék rá, de nem merem.

Mit csináljak? Hogyan?

2014. nov. 13. 21:37
 1/7 anonim ***** válasza:
fogorvos
2014. nov. 13. 21:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Te semmiképp ne kezdd el neki rángatni a fogát! Nem is értem, hogyan juthat ilyesmi bárkinek is az eszébe.

Ha úgy látod, hogy szükséges, akkor vidd el fogorvoshoz, de egyébként a fogak gyönyörűen kihullanak maguktól is.

2014. nov. 13. 21:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Kizárólag fogorvos, sem anyós a jótanácsaival, sem te ne álljatok neki piszkálni! Vagy megvárjátok, míg kiesik, vagy menjetek fogorvoshoz, aki dönt a sorsáról!
2014. nov. 13. 21:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha nagyon mozog, akkor meg lehet próbálni úgy, hogy tiszta gézlapot teszel a fogára és úgy húzod ki. De ez ugye elég kockázatos, pláne azt írod, hogy alig mozog, úgyhogy inkább hagyd.

NEM LESZ FERDE a csontfoga. A lányomnak úgy nőtt ki az alsó egyese, hogy fixen bent volt a tejfog és rá 45 fokban állt a csontfog. Félig kint volt már, mire kiesett a tejfog.

Én is elvittem a fogorvoshoz, hogy mit javasol: a gyerek saját magának piszkálja a fogát (tiszta kézzel persze), és ha nem lazul, akkor kell kihúzni.

Ja, és tökéletesen áll a két alsó egyese.

2014. nov. 13. 21:54
 5/7 A kérdező kommentje:
Hétfőnél előbb nem tudunk elmenni fogorvoshoz. Ha addig változatlan a helyzet, akkor elviszem, megnézetem.
2014. nov. 13. 22:08
 6/7 anonim ***** válasza:
45%
Ha ferdén nőtt, azzal nem tudsz mit csinálni, vagy szabályozni kell majd vagy magától bemegy a helyére, de az hogy mikor húzza ki és kicsoda a tejfogat nem befolyásol semmit. Hidd el, nem azért nőtt ferdén mert nem esett ki a tejfog, pont fordítva, azért nem esett ki a tejfog, mert nem pont alá nőtt a csontfog. A gyerekeimnél többször előfordult ez a jelenség, sajnos nekik pont úgy jött ki hogy így 8-9 évesen kicsi az állkapcsuk és viszonylag nagyok a fogaik, tehát ezért nem a helyükre nőttek.
2014. nov. 14. 08:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én elvinném fogorvoshoz, hogy húzza ki a tejfogat. És cáfolnám, hogy nem lesz ferde mert én detto így voltam kiskoromban és igenis hátrafele hajolva nőtt ki miatta a csontfogam. Ha hagyod, hogy így jöjjön ki akkor fogszabályzó kell majd neki.
2014. nov. 15. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!