Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztaság kérdés 2,5...

Szobatisztaság kérdés 2,5 évesnél, nem akar bilizni?

Figyelt kérdés
2,5 évesem még nem szobatiszta, nem akar a bilire ülni, határozottan megmondja ahányszor csak megkérdezzük, de minden pisi/kaki után hisztizik hogy cseréljük ki a pelust. Elég drága buli. De a bilire/wc-re juszt se akar ráülni. Mit tegyek? Levegyem a pelust és pisilje, kakálja össze magát párszor, akkor majd ráül? Ti mit tennétek? Hogyan beszéljem rá a bilire? Vagy még korai és maradjon pelenkás?
2014. nov. 10. 21:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is dettó így volt 2,5 évesen. Én hagytam. 2 év 7 hónaposan meg stabilan szobatiszta lett minden erőlködés nélkül.
2014. nov. 11. 05:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Még nem érett meg rá.

Hagynám és rábíznám a dolgot!

2014. nov. 11. 12:23
 3/4 A kérdező kommentje:
Minden hisztinél pelust cseréltél kedves 1. válaszoló? Vagy átverted valahogy? Tegnap csak délután 4 és este 8 között 5-ször hisztizett miatta. És észreveszi ha ugyanazt a pelust adjuk rá vissza. Gyűjteni fogom az alig használt pelusokat és visszaadom rá még egyszer :) Köszönöm a válaszokat, várok még egy kicsit, remélem tényleg hamarosan szobatiszta lesz.
2014. nov. 11. 12:48
 4/4 anonim ***** válasza:

KORAI! Maradjon pelenkás, minél inkább erőlteted, annál később lesz szobatiszta. Az idegrendszer érettségét nem lehet siettetni!

Az én kisfiamnál még mindig bepisil alvás közben, pedig már 4,5 éves (!) Egyébként bőven elmúlt 3 éves, amikor szobatiszta lett. (aztán az oviban totál elrontották, olyannyira, hogy visszakerült a pelus egy hónapra) Majd oviváltás lett, az új oviban ismét szobatiszta lett, majd pár hónap múlva alvás közben jöttek sorba a balesetek, (változásokra így reagál) aztán most úgy néz ki, hogy talán megoldódni látszik.

Tudom, mit élsz át, rettenetes érzés, hogy más gyereke másfél évesen egy hét alatt szobatiszta lesz, a tiéd meg még mindig pelusos! Őrjítő érzés, de ez van, a te gyereked meg másban lesz ügyesebb, mellesleg lehet, hogy sokkal később fog kiderülni, hogy a tiéd sokkal jobban tanul/sportol/énekel/táncol Pistikénél, aki már másfél éves kora óta szobatiszta. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy tojni kell a többiekre, az a legjobb a gyereknek, ha békén hagyják ebben a témában. Majd ő fog szólni, ha eljött az idő! :)

2014. nov. 13. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!