Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsődében mit lehet tenni...

Bölcsődében mit lehet tenni ha egy cigány gyerek tetves, de védelembe vett?

Figyelt kérdés
Úgy értem,ha az anyja nem tesz érte semmit. Gondolom a gondozónőnek ez nem kötelessége, meg nem az ő dolga hogy tisztítsa a gyerek haját.
2010. jan. 27. 20:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen jelezd a bölcsiben a vezetőségben, mrt az fertőző betegség, kitilthatják, amig orvosi papirt nem visznek rola, hogy nem fertoz!!

Nem vicc, ha kell szolj az ántsz-nek, vagy mondd meg a vezetoségnek, hogy kihivod oket, ha nem tesznek vmit.Ugyanugy nem lehet vinni egy gyereket, ha rühes, tetves vagy bármi fertőző betegsége van!

Majd megirhatnás mire jutottál!De ne hagyd magad semmiképpen, mert ilyet nem csinálhatnak!

35 hetes km

2010. jan. 27. 21:05
 2/12 A kérdező kommentje:
oké, majd írok mi lett a vége.köszi a választ.
2010. jan. 27. 21:09
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A védőnő ír egy papírt amin értesíti a szülőket arról,h a gyerek tetves,és leírja mit kell tenni.Amíg a védőnő vagy a gyerekorvos nem ad igazolást arról,ha gyerek feje tiszta,addig nem mehet bölcsibe.Nem tudom mit értesz azon,h védelembe vett,de ez vonatkozik minden gyerekre.

Nálunk ez van az oviban,sajnos itt is egy cigány testvérpár hozza folyton a tetveket,és hiszti ide vagy oda-anyuka mindig összetépi az értesítést-,amíg nincs igazolás,nem fogadják a gyerekeket.

2010. jan. 27. 21:11
 4/12 A kérdező kommentje:

a védelembe vett azt jelenti hogy otthon nem megfelelőek a körülmények, ezért kötelező felvenni bölcsődébe. Én is így gondolom hogy ezt így kéne csinálni ahogy írtátok.

Amúgy ott dolgozom, nem úgy írok mint egy panaszkodó szülő, hanem egy panaszkodó gondozónő. A gyerek feje tele van és be is van kenve. Csak egyfolytában vakarja és ráadásul nem is tiszta, hanem büdös az egész gyerek.Egy ilyen gyerekhez nem is lehet úgy nyúlni, egyszerűen undorodom tőle.Nem tehetek róla. De szerintem minden ember így van vele nem?

2010. jan. 27. 21:16
 5/12 anonim ***** válasza:

2. vagyok,elhiszem.:(

A tetűirtást egy este el lehet végezni otthon,tehát nem hiszem,h a védettsége akadály lenne,mindenképpen a védőnővel kéne beszélni,mert sztem nem a bölcsi feladata,h kipucolja a gyereket,oda olyan állapotba kéne vinni.

2010. jan. 27. 21:23
 6/12 A kérdező kommentje:

Hát igen, ahogy a házirendben is van írva hogy ápoltan kell beadni a gyereket.

De én úgy gondolom hogy nem az én feladatom az hogy fürdessem, meg még a tetvek ellen is kezeljem a gyereket.

Ezért vagyok kíváncsi hogy kinek mi a vélemény erről.

2010. jan. 27. 21:26
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nyírassátok le kopaszra a haját. Elég brutális (főleg így télen), de hasznos lehet.

Rettentően sajnállak, hogy ilyen gyerekek is a kezeitek közé kerülnek! El sem tudom képzelni, milyen körülmények fogadhatják otthon a gyereket... Na erre mondom én azt, hogy ez a gyerek lehet, hogy meg sem akart születni...

2010. jan. 27. 21:48
 8/12 anonim ***** válasza:
45%
ha kezelve van a feje járhat bölcsiba feltéve ha!! serkék nincsenek csak tetvek..egyébként a tetvek a tiszta hajat szereti..nem pedig a piszkosat,,pl a hajéktalanok fejében nem él meg....de orvoshoz sem kötelezó vele elmenni mert nem betegség hanem állpot ha kikurálták vagy kuráélák..akor nincs mit tenni az antsz meg csak kiröhög ha hivod öket ezért
2010. jan. 28. 15:37
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem röhög ki az ántsz!!!! Nálunk az oviba nem tudtak megszabadulni egy időben a tetűtől az Ovónő kért segítséget az ántsztől akik még az a bizonyos családhoz is kimentek!!!

Tetvesen nem mehet gyerek közösségbe ha védett ha nem mivel "fertőz".

2010. jan. 28. 15:49
 10/12 A kérdező kommentje:

Hát ezzel nagyon egyetértek. Ma azzal kezdtem, hogy bementem és tetőtől talpig lefürdettem. Hát ennyit lehet tenni.Tiszta ruhát adtam rá. És így elviselhető volt.

Komolyan hogy ántsz-t kihívni, úgy gondolom nem az én feladatom hanem a vezetőnőé.De hát ő vette fel.

2010. jan. 28. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!