Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni akkor ha 2,5...

Mit lehet tenni akkor ha 2,5 évesem lelki dolog miatt tartja vissza a kakit?

Figyelt kérdés
tudom az okát,legalábbis sejtem!minden akkor kezdődött amikor abbahagyta a szopizást és normál kaját evett!valószínű hogy egyszer keményebb volt a kakija és fájt amikor kinyomta és azóta tartja vissza!már próbáltuk neki szépen elmagyarázni hogy nem szabad napokig tartogatni mert azért fog fájni,próbáltuk azt hogy kap valamit ha lesz kaki stb.... de semmi változás sajnos ez kb 1 éve megy!voltunk gyerekorvosnál,már mindent kipróbáltunk,a védőnő azt mondta hiába vinnénk el pszihológushoz még nem tudna vele úgy elbeszélgetni hogy a kicsi megértse!a szobatisztaságot sem erőltetjük egyáltalán,sőt szinte sehogy nem állunk vele.mit lehet tenni ilyenkor?adjatok légyszi valamilyen tanácsot!
2014. okt. 31. 20:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is ugyan ez van. Szóról szóra ahogy irtad. Nekünk a bölcsi kezdéskor kezdődött. Akkor nagyon fájt neki a napokig nem kajálás. Március óta ez megy. Mi is mindent ki próbáltunk. Végül a guttalax segített. Minden msnap adok neki 4cseppet amikor látom,higy megint szenved mert vissza tartja. Vannak időszakok amikor kanál magától.
2014. nov. 1. 14:15
 12/13 Noi333 ***** válasza:
sajnos nálunk is ugyanez a helyzet! :( látom sok anyuka van itt aki ezzel szenved mint mi is. 2.5 éves a lányom nyár óta szobatiszta de egyáltalán nem erőltettük mindig megdicsértük mikor a wcbe pisilt, kakilt egy darabig szépen kakilt is de már rég óta tartogatja napokig. :( újabban akkor kakil már mikor tényleg nem tudja tartani multkor a vízbe kakilt, vagy bekakil. én meg sajnos megszidtam mindkét esetben azóta meg pláne nem akar kakilni már ez a 4.nap most ül a wc-n de csak sír én meg ki vagyok idegileg. már kúppal fenyegetem az néha segít de már az sem. tegnap kapott is kúpot de a kúpot kinyomta a kakit nem. el vagyok keseredve én is mert tudom hogy valószínű lelki problémái vannak a kakival nem az állagával van baj. nem tudom mit tehetnék.
2014. nov. 3. 16:46
 13/13 anonim ***** válasza:

Igen ez az! Valóban nem székletlazításra van kitalálva, mégis bevált nekünk.

A guttalax, laevolac pl nem vált be.

De mint írtam is, lelki eredetű a probléma, pszichológus tudja megoldani!!!

2014. nov. 12. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!