Mit lehet tenni akkor ha 2,5 évesem lelki dolog miatt tartja vissza a kakit?
Szilvalé, aszalt szilva, sok víz. Így nem lesz neki kellemetlen és tapasztalati úton is pozitív megerősítést kap.
Illetve tudom, hogy nem 100%os rendszer, de láttam már ilyen esetben, hogy hatásos: adjatok neki valami pluszt ha sikeresen kakil. Pl. édesség, tablet/számítógép/tévé, ilyesmi.
Sokan vagyunk anyukák. Lányom júliusban múlt 2. Egy éve van ilyen problémánk. Ki tudja mennyi ideig tartogatná. Van, hogy egész nap toporog, aztán mégsem engedi el. 5 napig várok max, ha addig nem jön, kap kúpot. Mondjuk ez eddig 3szor fordult elő.
Most találtam egy szakembert, aki ajánlotta magát, hogy esetleg tud segíteni, tegnap írtam neki a lányomról, majd szólok mit javasolt.
Mindent kipróbáltunk már, szilva, joghurt, mandarin olaj a pocakra, levolac, olíva olaj, meleg ülőfürdő.
Nagyon remélem nem más belső szorongás okozza, nem tudok róla. Reménykedek csak észre venném. De kisgyerekek olyan dolgokon tudnak szorongani, ami eszembe nem jutna. Barátnőm fiának visszatérő álma, hogy apa kereke defektes lesz. Pedig előtte nem volt ilyen eset.
Mi sem erőltetjük a szobatisztaságot.
Ez az idegesség kikészít.
Velünk ugyanez volt, mindent próbáltunk, hiába.
Amikor 4 éves lett, elvittük pszichológushoz, ő két hónap alatt "kigyógyította", és azóta ninvs gondunk.
De addig a poklot jártuk meg, hónapokig kizárólag beöntéssel kakilt, nagyon gáz volt. Kitartás.
Székletlazításra a Pro-kid vált be nekünk.
Elnézést az offért, de a Pro-kid az ez?
Épp tegnap vettem a gyógyszertárban probiotikumot a lányomnak, ezt adták, hogy ez a jó egy három évesnek. (De nem széletlazításra adták, hanem azért, mert rendszeresen hashajtózni kell szegénykémet, és hogy ne legyen baj a gyomrával. Ez az, amit ajánlottál, kedves előttem válaszoló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!