Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni akkor ha 2,5...

Mit lehet tenni akkor ha 2,5 évesem lelki dolog miatt tartja vissza a kakit?

Figyelt kérdés
tudom az okát,legalábbis sejtem!minden akkor kezdődött amikor abbahagyta a szopizást és normál kaját evett!valószínű hogy egyszer keményebb volt a kakija és fájt amikor kinyomta és azóta tartja vissza!már próbáltuk neki szépen elmagyarázni hogy nem szabad napokig tartogatni mert azért fog fájni,próbáltuk azt hogy kap valamit ha lesz kaki stb.... de semmi változás sajnos ez kb 1 éve megy!voltunk gyerekorvosnál,már mindent kipróbáltunk,a védőnő azt mondta hiába vinnénk el pszihológushoz még nem tudna vele úgy elbeszélgetni hogy a kicsi megértse!a szobatisztaságot sem erőltetjük egyáltalán,sőt szinte sehogy nem állunk vele.mit lehet tenni ilyenkor?adjatok légyszi valamilyen tanácsot!
2014. okt. 31. 20:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
szerintem az ido az egyetlen gyogygymod majd ha nagyobb lesz megerti szegenyke hogy rosszat csinal sajat maganak ha visszatartaja. Addig is kitartast!
2014. okt. 31. 20:40
 2/13 anonim ***** válasza:

Szilvalé, aszalt szilva, sok víz. Így nem lesz neki kellemetlen és tapasztalati úton is pozitív megerősítést kap.

Illetve tudom, hogy nem 100%os rendszer, de láttam már ilyen esetben, hogy hatásos: adjatok neki valami pluszt ha sikeresen kakil. Pl. édesség, tablet/számítógép/tévé, ilyesmi.

2014. okt. 31. 21:32
 3/13 anonim ***** válasza:
A párom fiánál volt ilyen,igaz ő akkor kb.6 éves volt.anyósom csinált valamilyen teát,ami úgy megfosatta,h csak na.viszont onnantól kezdve rendesen van széklete.végigkakálta a lakást,mire a wcre ért,de mi látványosan örültünk,h ne legyen neki ciki.azért is gáz,h napokig nincs széklet,mert a vastagbélben lesz neki egy kis "gödör",amibe begyűlik.nem tudom jól elmagyarázni.de szerintem mindenképp egy jó kis székletlazítás.és nagy örömováció ha sikerül.a kislányomnál például nagyon örült a kedvenc plüsse megdícsérte,ha bilizett.a kakit nem merte beleengedni,mert egyszer nagyot koppant bele és megijedt.de játékosan túllendült rajta.
2014. okt. 31. 22:04
 4/13 anonim ***** válasza:
Mintha a lányomról írnál. :( Három éves, rendszeresen kapja a székletlazítókat, napi kétszer egy evőkanál olivaolajat, joghurtot, korpával, szilvalevet, őszilevet, stb., mégis képes akár egy hétig is visszatartani. Már fáj, görcsöl a hasa, és még mindig csak nem engedi el. Aztán átszakad a gát, s kakil egy hatalmas, krémes adagot. Mostanában már a pisivel is szenvedünk, kezdi azt is visszatartani. :( El vagyok keseredve, teljesen tanácstalan vagyok.
2014. okt. 31. 22:20
 5/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó.akkor látom sajnos sorstársak vagyunk.:(
2014. okt. 31. 22:52
 6/13 anonim ***** válasza:

Sokan vagyunk anyukák. Lányom júliusban múlt 2. Egy éve van ilyen problémánk. Ki tudja mennyi ideig tartogatná. Van, hogy egész nap toporog, aztán mégsem engedi el. 5 napig várok max, ha addig nem jön, kap kúpot. Mondjuk ez eddig 3szor fordult elő.

Most találtam egy szakembert, aki ajánlotta magát, hogy esetleg tud segíteni, tegnap írtam neki a lányomról, majd szólok mit javasolt.

Mindent kipróbáltunk már, szilva, joghurt, mandarin olaj a pocakra, levolac, olíva olaj, meleg ülőfürdő.

Nagyon remélem nem más belső szorongás okozza, nem tudok róla. Reménykedek csak észre venném. De kisgyerekek olyan dolgokon tudnak szorongani, ami eszembe nem jutna. Barátnőm fiának visszatérő álma, hogy apa kereke defektes lesz. Pedig előtte nem volt ilyen eset.

Mi sem erőltetjük a szobatisztaságot.

Ez az idegesség kikészít.

2014. nov. 1. 07:00
 7/13 anonim ***** válasza:

Velünk ugyanez volt, mindent próbáltunk, hiába.

Amikor 4 éves lett, elvittük pszichológushoz, ő két hónap alatt "kigyógyította", és azóta ninvs gondunk.

De addig a poklot jártuk meg, hónapokig kizárólag beöntéssel kakilt, nagyon gáz volt. Kitartás.

Székletlazításra a Pro-kid vált be nekünk.

2014. nov. 1. 07:49
 8/13 anonim ***** válasza:
6os vagyok. Nálunk pl. nem kell székletet lazítani, mert laza. Tehát szinte biztos, hogy szorongás.
2014. nov. 1. 08:18
 9/13 A kérdező kommentje:
Már mi is kipróbáltunk mindent.én is ki vagyok lelkileg hogy nem tudok neki segíteni.ki próbáljuk ezt a pro kidet hátha segít.habár neki is van hogy laza a kakija mégsem meri kinyomni.
2014. nov. 1. 09:06
 10/13 anonim ***** válasza:

Elnézést az offért, de a Pro-kid az ez?

[link]

Épp tegnap vettem a gyógyszertárban probiotikumot a lányomnak, ezt adták, hogy ez a jó egy három évesnek. (De nem széletlazításra adták, hanem azért, mert rendszeresen hashajtózni kell szegénykémet, és hogy ne legyen baj a gyomrával. Ez az, amit ajánlottál, kedves előttem válaszoló?

2014. nov. 1. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!