HOgyan tudom eldönteni, hogy jó-e a lábára a cipő?
20 hónapos a kisfiam, de első gyerek, és még mindig ezzel küzdök. Baromira gyorsan nő a lába. 20-as cipőt nem is hordott soha. Átlag 3 havonta nő neki egy számmal. Ősszel, azaz most 24-es cipőt hord. Rendeltem neki 25-ös télicipőt, úgy gondoltam , hogy a bélés és a vastag zokni miatt kell neki. Ha a lába mellé teszem, akkora mint egy csónak. Ha hozzámérem a talpához, akkor kb 3-4 centivel hosszabb a cipő, mint a lába, (igaz,hogy be volt kicsit görbítve a lábujja, nem tudtam kiegyenesíteni neki),de ha ráadom, akkor épphogy belefér az ujjam a cipőbe a sarka mögé. Szerintetek jó a méret, vagy cseréljem ki? Tényleg nem tudom, dilemmázok. Jó lenne ha kihúznánk vele a tél végéig, semmi kedvem januárban újat venni, de nagy cipőben se akarom járatni.
Ti hogyan döntitek el, hogy jó-e méret?
Én szívószállal mérem. :)
Hozzáteszem a talpához, bejelölöm mekkora a talpa, aztán beteszem a cipőbe, és megnézem meddig ér a bejelölt rész. Általában akkor jó neki, ha 1 cm-vel nagyobb a lábánál a cipő belseje. Úgy mindig kényelmesen járkált benne, és a vastagabb zokni is belefért.
Én is szívószállal mérem, úgy megyek cipőt is venni, nem viszem magammal a gyereket.
Fél-1 centivel kell hosszabbnak lenni a cipő belső hosszának, mint a talpnak.
Mivel tél van, inkább 1 centi legyen a vastag harisnya miatt.
A netről rendeltem, előtte én is megmértem neki a taplhosszát és annak megfelelően választottam a 25-ös méretet. A 24-es elméletileg pont végigérné, a 25-ösben van a mérettáblázat szerint kb 1 centi hely. És az ujjam is kb 1 centi vastag, pont befér a sarka mögé.
De akkor miért néz ki akkorának a lábán mint a csónak? ÁÁÁÁÁÁÁ........ kész vagyok.
Ha odamérem a lábához úgy, hogy nincs rajta, kb 3-4 centivel hosszabb a cipő.....
Most akkor jó lehet vagy nem?
Én azért nem merek netről rendelni, mert egyes márkáknak tök más a méretezésük.
A 3-4 centivel nagyobb cipő szerintem kényelmetlen lehet szegénynek.
Én sem tudnék olyan cipőben járni, ami ennyivel nagyobb a lábamra.
Most már csak úgy kíváncsiságból lemértem a lábam és cipőm talpát. A cipőm talpa 2 centivel hosszabb a talpamnál.
Tehát ebből kiindulva nekem sok a 3-4 cm, de ki tudja milyen fajta a cipő.
Ja amúgy félcsizma van rajtam most épp, tehát bőven van pereme meg mindene.
Köszönöm a válaszokat!
Lemértem én is a sajátomat, az is 4 centivel hosszabb a talpamnál....
Nagyon nehezen tudom lemérni a lábikóját, mert húzza össze, begörbíti a lábujjait és ha nem áll a földön akkor nincs úgy kiterülve a lába. Most alszik, de ha felkelt akkor valahogy lemérem mégegyszer.
Nem szoktam a netről rendelni, de most magamnak is rendeltem, a deichmannból gondoltam neki is rendelek max visszaviszem.
Az érdekes az, hogy hozzámértem a mostani cipőjéhez,kb fél centivel hosszabb. Lehet, hogy csak furcsa, mert bakancs,vastag, masszív cipő, ezért is tűnik durungnak.
Tényleg ekkora a lába, 15,5 centi a belső talphossza :-) Apukától örökölte. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!