Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sídzseki, kimondottan csak...

Sídzseki, kimondottan csak síeléshez vagy csak "simán" télre jó egy 5 évesnek?

Figyelt kérdés
Nemrég láttam, hogy az egyik áruházban akció lesz sídzsekiből. Megfelelő, elég meleg lenne számára pl. az oviba, vagy otthon az udvaron télen ha játszik? Van olyan meleg, mint egy normál télikabát? Nagyon megtetszett a weboldalon ahol megláttam, csak egyelőre nem merem megvenni :).
2014. okt. 28. 09:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen sídzseki,azért sok féle van.Van olyan amit sídzsekinek mondanak,de egy átmeneti kabátnak felel meg inkább.Aztán vannak a drága fajták,ami szinte papírvékony,de lélegző,szélálló,tartja a hőt,mindenféle membránok vannak benne stb.Én különben többre értékelek egy normális síkabátot,mint akár egy olyan télikabátot ami vastag és megmozdulni se tud benne a gyerek,és hiába vastag még fázik is.Meg kell nézni,reklámból,újságból annyira nem lehet megállapítani.Ha mondjuk van valami márkája utána lehet nézni.
2014. okt. 28. 09:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Fiamnak eddig minden évben volt sídzsekije,és egy vékonyabb bélelt dzsekije ha reggel -5 fok alatt volt akkor sídzsekibe mentünk ki,vittem bölcsibe,oviba,nézd meg a minőségét szerintem nem kell nagy pufi kabát sokkal jobb egy kényelmes,jó minőségű sídzseki a nagy hidegbe.
2014. okt. 28. 10:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Muszáj megnézni, hogy lásd, mennyire bélelt és meddig ér a dereka. Én mindenképp megnézném. Egyébként például a susogós orkánnadrágokat, amit pl szánkózáshoz vagy nagy hidegben használnak a gyerekek, azokat is sínadrágnak szokták hívni, úgyhogy ilyen alapon miért ne lenne jó egy sídzseki télikabátnak. Annyi helyen lehet ilyet kapni akcióban, pl KIK, Lidl, pedig nem hinném, hogy Magyarországon az emberek többsége megengedhetné magának a síelős kiruccanásokat. Úgyhogy bizonyára mások is télikabátnak használják.
2014. okt. 28. 11:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekünk is két dzsekink van télre, vettem egy pufi dzsekit a c&a-ban illetve van egy sídzsekink is, tavaly nem panaszkodott, hogy fázott volna benne, mondjuk én is vékonyabbnak találom, úgyhogy szoktam alá adni polár pulcsit is.
2014. okt. 28. 11:41
 5/7 A kérdező kommentje:
lidlben láttam, hogy csütörtöktől lesz sídzseki, nem tudom milyen vastagságú, mindenképp lecsekkolom. az viszont biztos, hogy lányom nagyon izzadós, tavaly a meleg télikabát sok volt neki nagyon. akárhányszor ráadtam mindig tiszta víz volt a háta ha mozgott, pl. játszótér vagy kint az udvaron, amikor igazán sokat mozgott, nemcsak elsétált A-ból B-be :)! sapkát is csak átmenetit használt, és volt rá példa, hogy míg más gyerek télikabátban játszott a játszótéren Ő átmeneti picit vastagabb kabátban és még úgy is vizes volt a háta. nem tudom idénre milyet kellene választanom, ezért gondoltam a nem tollal bélelt sídzsekire, hátha az meleg de viszont nem annyira, hogy ismételten csorogjon róla a víz. köszönöm a válaszokat!
2014. okt. 28. 17:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, én is Lidl-be vettem tavaly! Tényleg nem túl vastag, de szerintem ettől még melegít.
2014. okt. 28. 17:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyrészt a tavalyi tél aligha nevezhető télnek, de ki tudja, milyen lesz az idei, másrészt az én lányomnak is örökké melege volt születésétől fogva egész addig, amíg 5 évesen hirtelen meg nem nőtt öt centit (szerintem ezzel felborult a hőháztartása, de lehet, hogy hülyeség), azóta néha ha mondja, hogy fázik, még most is rögtön arra gondolok, biztos hőemelkedése van :) pedig nem :) csak simán nem szoktunk hozzá, hogy ő is fázhat. Neki mindig vannak szuper polár pulcsijai, ha igazán téliesre fordul az idő, vagy netán esni talál a hó és szánkózni visszük, akkor azt veszi fel a télikabát alá, abban sarkivédéki kutatóexpedícióra is el lehetne menni! Nekünk ez a polárpulcsis megoldás nagyon bevált, ősszel pufi mellény alá is szuper, könnyű és meleg és minden kijön belőle.
2014. okt. 29. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!