Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves kötelező vérvételre...

5 éves kötelező vérvételre éhgyomorra kell vinni a gyereket, vagy ehet-ihat előtte?

Figyelt kérdés
Holnap reggel megyünk, plusz még utána fülészetre is, korán is kelünk (5kor). Elfelejtettem megkérdezni, hogy ehet-e előtte, vagy ihat-e reggel kakaót/tejet?
2014. okt. 26. 17:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia sorstárs! :)

Az első kötelező vérvételünk 2 évesen volt, azóta még legalább 3 alkalommal vettek vért a kórházon kívül. Van kötelező vérvétel, ha valamilyen akut betegség gyanuja áll fönn.

de a kérdésre a válasz: Bennünket nagyon leszidtak, hogy a gyerek nem ivott előtte. Ez volt!

Átérezve a helyzeteteket - felhívtam a vérvevő ápolónőnket, hál istennek vagyunk vele olyan viszonyban:

Ébredés után kell, hogy igyon vizet, vagy üres teát. Bár a vacsora elmúlt már, két szelet kenyérig nyugodtan ehet. Ha érzékeny vagy hasfájós, akkor egy - két teljes kiőrlésű kekszet nyugodtan ehet reggel is, de legalább ébredés után egye, és tényleg csak annyit. (Zabkeksz jó, tejterméket tartalmazó pl. házikeksz már nem).

2014. okt. 26. 22:52
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
kötelező vérvétel ilyenröl még nem halotam pedig van már 2 nagyobb gyerekem .
2014. okt. 27. 07:05
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is érdeklődve olvasom, mert lassan 5 éves a fiam. Ez a státusz része vagy valami más okból kell mennetek vérvételre?
2014. okt. 27. 07:21
 14/14 A kérdező kommentje:

Túl vagyunk rajta, vizet azt ivott, nagyon ügyes volt. Még a buszon kicsit félt, mondogatta, hogy nem akar vérvételt, de nagyon jól bírta, nem sírt, nem hisztizett, nagyon büszke vagyok rá. :D

Igen, felénk 5 évesen kötelező elvinni szemészetre (pupillatágítás is lesz, meg képeket kell felismernie, mint a felnőtteknek a betűkkel, számokkal, nekik állatos képekkel), hallásvizsgálatra (beül a "dobozba", kap egy fülhallgatót és mutatnia kell, hogy melyik fülében hallja a hangot), és a vérvételre (teljes vérkép, plusz vizeletvizsgálat). Nincs semmi baja, de ez kötelező.

2014. okt. 27. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!