Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 79-es IQ-nak vannak jelei?

79-es IQ-nak vannak jelei?

Figyelt kérdés

Ez a kérdés így tudom nagyon hülyén hangzik!

Tegnap voltunk a nevelési tanácsadóba, ahol a lányomnak 79-es IQ eredményt állapítottak meg. Utána néztem, hogy ez már az értelmi fogyatékosság enyhe fokának számít. Úgy gondolom, hogy nekem mint szülőnek észre kellett volna vennem a mindennapi életben.

2014. okt. 16. 08:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Azért, mert a feladatok ellen tiltakozik, ennek ebben a formában semmi értelme. Te szükségesnek látod az iskolaérettségi vizsgálatot? Vagy mi volt ennek az indikációja?
2014. okt. 16. 10:06
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem tiltakozott a feladatok ellen, egyszerűen közölte, hogy nem tudja a megoldást. Nem én kértem óvónéni javasolta az iskolás korú gyerkőcök szüleinek, mondván ha valami problémát találnak a vizsgálat során, akkor azt még az elkövetkező egy évben ki lehet javítani. Reálisan látom a gyermekemet, vannak hiányosságai, de ez az értelmi fogyatékos kategória kicsit durva. Én azt sem értem, hogy egy ilyen vizsgálatot miért nem egy "steril" ingerektől (képek, játékok....) mentes szobában végeznek.
2014. okt. 16. 10:41
 13/18 anonim ***** válasza:
Azért, mert a tanterem sem steril és ingerektől mentes, ahová a gyermeked készül. Egyébként ha kint neked el tudja mondani a választ (írtál valami ilyesmit), és bent azt mondja, hogy nem tudom, az maga a tiltakozás, csak burkolt formában.
2014. okt. 16. 10:43
 14/18 anonim ***** válasza:
De pl. a feladatsorban amit linkeltem (szerintem ez lehetett az) abban azok, akiknek heti 1 órás foglalkozást javasoltak azok a közepes képességűek.
2014. okt. 16. 10:51
 15/18 anonim ***** válasza:
Én a helyedben elvinném magánúton pszichológushoz, és felméretném vele is a gyermekemet. Nem mondanék előre semmit, csak felméretném.
2014. okt. 16. 13:53
 16/18 anonim ***** válasza:
Én úgy emlékszem, a Mérei-Binet intelligenciatesztben voltak ilyen feladatok. Én felhívnám őket, és kérnék a vizsgáló szakemberrel egy konzultációt (MINDIG jogod van tájékoztatáshoz!). Tőle megkérezheted, milyen teszttel, miért ilyen lett az eredmény. Ez alapján nem fogják beiskolázni, mert lesz kontroll vizsgálat, és addig - remélhetőleg - kap fejlesztést a kislány. Ez határeseti IQ, és inkább még tájékoztató jellegű. Eszerint nyilván van gond a gyereknél, de hogy ez részképességzavar vagy általában gyengébb értelem, egy átfogó vizsgálat majd kideríti.
2014. okt. 16. 21:24
 17/18 anonim ***** válasza:
Én nem értek a pszichológiához, de szülőként és emberként kiakasztónak tartom, hogy ezt az információt ilyen módon vágták hozzád. Minimum a négyszemközti, nyugodt körülmények között való közlés, és hogy legyen lehetőséged KÉRDEZNI: mi alapján állapították ezt meg, mennyire értékelhető az eredmény, mire számíthatsz a jövőben, várható-e javulás, mit tehetsz a gyerekért, kell-e idővel ismételni a tesztet stbstbstb millió kérdés. PL. járhat-e majd normál iskolába. Tök ki lennék akadva a helyedben.
2014. okt. 17. 12:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha neked nem tűnt fel,hogy buta lenne,akkor szerintem csak simán nem akart együtt működni a pszichológussal.

Engem is elküldtek 6 évesen,mert állandóan dumáltam elsőben az órán...Jártam oda nem tudom meddig,aztán iq-teszt...145 az eredmény.Iskolának levél: a gyerek unatkozik az órán,mert már mindent megjegyzett.

Szóval csak simán kicsit aktívabb voltam,mint a többiek.Én inkább így odafigyeléssel tanultam mindig is,nem otthoni leüléssel.Nyilván azért az egy kb érték volt,mert ugye mennyire lehet nézni egy kicsi gyerek iq-ját...

2014. okt. 17. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!