Mennyire "jó ötlet" éjszaka felkelteni a gyereket pisilni?
5 éves múlt, még nem ágytiszta. A pelenkája sosem száraz reggelre.
Vki azt javasolja, hogy keltsük fel legaláb 1x éjszaka. Sok helyen azt olvasom, nem jó, ha mi keltegetjük és nem magától ébred...
(Kaptunk gyerekorvostól beutalót veseultrahangra illetve le kell adni vizeletnintát, de nem hiszem, hogy szervi baja lenne...)
A Nappali szobatisztaság is későn alakult ki nála. Mondhatni mi vettük már le róla a pelenkát 3,5 évesen...Előtte volt próbálkozás, sikertelenül.
Nálunk is öröklött, a férjem pisilt be sokáig (kb 13-14 éves koráig).
És a pszichológus nekünk is említette, hogy sok ilyen tekintetben problémás gyereknél 6 év körül törik meg a jég és lesz éjjelre ágytiszta, ha nem, akkor pedig lányoknál az elsős menzesz környéke a fordulópont. Régebben ezzel úgy voltam, hogy szegény lányom hogy megszívja, ha tőlem örökli ezt a hajlamot és 10 éves korában jön meg neki először, de mióta ezt mondta a pszichológus, már nem bánnám, ha nála is ilyen korai lenne, sőt.. :) És ezek szerint tényleg van közte összefüggés, ha nálad is így volt. (utolsó voltam)
Szia, én kivittem éjjel pisilni olyan éjfél körül, reggel semmire sem emlékezett, csak büszke volt, h Ő nem pisilt be,kb 2 hétig tartott, azóta magától ébred, kimegy pisilni, 4 éves volt.
Ja amugy én azért nem akartam mert féltem, h akkor fölébred és nehezen alszik vissza, de mint írtam Ő semmire sem emlékezett :)
Egyik ismerősömnél az hozta meg a változást,hogy betett a gyerek szobájába egy bilit meg volt éjjeli fény és éjszaka abba pisilt a gyerkőc!
Sok gyerek sztem fél kimenni egyedül a sötétbe a wc-ig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!